167
Επιβατική αμαξοστοιχία διέρχεται από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέμπη: Βρέθηκε σε συντρίμμια το μαύρο κουτί του Intercity

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 19:05
Επιβατική αμαξοστοιχία διέρχεται από το σημείο του δυστυχήματος στα Τέμπη
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τέμπη: Βρέθηκε σε συντρίμμια το μαύρο κουτί του Intercity

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2023, 19:05

Σχεδόν εννέα μήνες μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη εντοπίστηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο δυστύχημα που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων.

Οπως μετέδωσε το larissanet.gr, το μαύρο κουτί του Intercity που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία 63503 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου βρέθηκε στα συντρίμμια των βαγονιών που φυλάσσονται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ, στο Κουλούρι Λάρισας.

Ωστόσο, το καταγραφικό έχει υποστεί μεγάλες φθορές και είναι αμφίβολο αν μπορεί να αντληθεί κάποια πληροφορία από αυτό, ανέφεραν οι πληροφορίες της τοπικής ιστοσελίδας.

Υπενθυμίζεται πως στο σημείο της σύγκρουσης στα Τέμπη είχε βρεθεί μόνο το καταγραφικό της εμπορικής αμαξοστοιχίας, από το οποίο οι τεχνικοί από τη Γένοβα και την Αθήνα που το εξέτασαν δεν μπόρεσαν να εξάγουν στοιχεία, καθώς είχε υποστεί σημαντική ζημιά.

Οι έρευνες στο σημείο όπου φυλάσσονται τα βαγόνια συνεχίζονται, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ακόμη ότι βρέθηκε βιολογικό υλικό το οποίο έχει σταλεί για ανάλυση, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθεί το 57ο θύμα, κατέληξε το ρεπορτάζ του larissanet.gr.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...