1025
Η Aida H Dee σε μία παλαιότερη εκδήλωση όπου επίσης απευθυνόταν σε παιδιά | instagram

Tate του Λονδίνου: Αντιδράσεις επειδή drag queen θα διαβάσει παραμύθια σε παιδιά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 14:24
Η Aida H Dee σε μία παλαιότερη εκδήλωση όπου επίσης απευθυνόταν σε παιδιά
|instagram

Tate του Λονδίνου: Αντιδράσεις επειδή drag queen θα διαβάσει παραμύθια σε παιδιά

Protagon Team Protagon Team 20 Ιανουαρίου 2023, 14:24

Η πρωτοβουλία της φημισμένης Tate Gallery στο Λονδίνο να οργανώσει εκδήλωση όπου drag queen θα διαβάσει παραμύθια σε παιδιά έχει προκαλέσει ορισμένες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Κάποιοι γονείς κατηγορούν την διάσημη γκαλερί ότι «προωθεί ενεργά και μονόπλευρα την ιδεολογία του φύλου στα παιδιά», έγραψε η συντηρητική Telegraph, αναδεικνυοντας τις αντιδράσεις.

Το ίδρυμα Tate προσκάλεσε την Aida H Dee από την «Drag Queen Story Hour UK» να διαβάσει σε παιδιά του Δημοτικού παραμύθια, τα οποία «γιορτάζουν την διαφορετικότητα».

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 11 Φεβρουαρίου και θα πραγματοποιηθεί από τον Σαμπ Σάμουελ, συγγραφέα βιβλίων για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, η περιοδεία του οποίου σε 70 δημοτικές βιβλιοθήκες προκάλεσε οργισμένες διαμαρτυρίες και το περασμένο καλοκαίρι.

Ο Σάμουελ εμφανίζεται με γυναικεία ρούχα ως Aida H Dee.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aida The Storytime Drag Queen (@aidahdeedrag)

Μια αίτηση που υπογράφεται από 3.000 άτομα, πολλοί από τους οποίους είναι γονείς, ζητά να καταργηθούν τα δωρεάν μαθήματα από την drag queen, επειδή είναι «μια παράσταση για ενήλικες και όχι για παιδιά, η οποία απεικονίζει τις γυναίκες με υπερσεξουαλικό τρόπο».

Η διαμαρτυρία προσθέτει: «Πού είναι οι έλεγχοι ασφαλείας; Γιατί αυτό χρηματοδοτείται με δημόσιο χρήμα; Πώς μπορούν οι γονείς να εμπιστευτούν ότι τα παιδιά τους θα είναι ασφαλή στην Tate; Η αποστολή της Tate είναι η κατανόηση της τέχνης. Πώς επιτυγχάνεται αυτό;»

Το όλο σκηνικό φυσικά θυμίζει τα καθ’ ημάς και τις αντιδράσεις που ξεσήκωσε μία πρωτοβουλία ανάγνωσης χριστουγεννιάτικων παραμυθιών στη Θεσσαλονίκη (δείτε εδώ και εδώ)

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η αντίδραση προέρχεται από την Art Not Propaganda, μια ομάδα γονέων και καλλιτεχνών. Άλλες ομάδες, όπως η Safe Schools Alliance UK και η Family Education Trust, έχουν επίσης εκφράσει ανησυχίες.

Οι αναγνώσεις παραμυθιών του Σάμουελ έφεραν διαδηλωτές σε δημοτικές βιβλιοθήκες το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί παρέμβαση της αστυνομίας και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις μεταξύ των επικεφαλής των βιβλιοθηκών.

Από την πλευρά του, το Drag Queen Story Hour UK σχολίασε: «Μόνο 3.000 υπογραφές για ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς μουσεία στον κόσμο; Λίγο άθλια συμμετοχή, έτσι δεν είναι;». Αντίστοιχο ήταν και το σχόλιο του Σάμουελ που σχολίασε ότι ο συγκεκριμένος αριθμός είναι ιδιαίτερα μικρός για τα δεδομένα του μουσείου.

Εκπρόσωπος της Tate δήλωσε ότι γονείς, φροντιστές και προσωπικό θα είναι παρόντες, προσθέτοντας: «Ο περφόρμερ έχει εμπειρία εργασίας σε μικρότερες εγκαταστάσεις προσχολικής ηλικίας σε διάφορα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων τοπικών βιβλιοθηκών, σχολείων και μουσείων. Θα διαβάσει παιδικά βιβλία που έχουν προεπιλεγεί από την Tate».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...