235
Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της έκρηξης σε αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο της Τασκένδης | Government of Uzbekistan/Handout via REUTERS

Τασκένδη: Τρομακτική έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο – ένας νεκρός και 162 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 11:25
Πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο της έκρηξης σε αποθήκη κοντά στο αεροδρόμιο της Τασκένδης
|Government of Uzbekistan/Handout via REUTERS

Τασκένδη: Τρομακτική έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο – ένας νεκρός και 162 τραυματίες

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2023, 11:25

Ενας έφηβος σκοτώθηκε και 162 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το βράδυ σε αποθήκη στην Τασκένδη, πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν, κοντά στο αεροδρόμιο, μετά την οποία ξέσπασε πυρκαγιά και έσπασαν τα τζάμια γειτονικών διαμερισμάτων.

Ενας έφηβος σκοτώθηκε όταν έπεσε πάνω του η κάσα ενός παραθύρου, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, ενώ πρόσθεσε ότι 24 άλλοι άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, αν και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Ακόμη 138 άτομα έλαβαν φροντίδα για τα τραύματά τους.

Σύμφωνα με τις αρχές, η πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη εταιρείας στον χώρο των τελωνείων του αεροδρομίου, το οποίο, όπως μετέδωσε το επίσημο ουζμπεκικό πρακτορείο UZa, λειτουργεί «κανονικά».

Ειδικό εργαστήριο έχει δημιουργηθεί στο σημείο του συμβάντος για να ερευνηθούν τα αίτια της έκρηξης, επεσήμανε το υπουργείο αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο έσπευσε να τονίσει ότι «η κατάσταση είναι πλήρως υπό έλεγχο».

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μια τεράστια πύρινη σφαίρα να φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό.

Τα τζάμια πολλών σπιτιών στην περιοχή έσπασαν, ενώ σε κάποια σημειώθηκαν ζημιές στο εσωτερικό τους. Ασθενοφόρα απομάκρυναν επί ώρες τους τραυματίες, σύμφωνα με δημοσιογράφο του AFP που βρισκόταν στο σημείο.

Εκρήξεις εξακολουθούσαν να ακούγονται κάποιες ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, ενώ οι πυροσβέστες έδιναν μάχη για να την σβήσουν.

«Ξύπνησα τη νύχτα, πίστεψα ότι έγινε σεισμός, μετά είδα τη φωτιά. Ο γιος μου τραυματίστηκε στο πόδι», δήλωσε ο Κουτέποφ Μουστάφο, ένας συνταξιούχος 72 ετών που ζει κοντά στο σημείο της έκρηξης και το σπίτι του υπέστη ζημιές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...