317
Αεροσκάφος της Eva Air στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι | EPA/DAVID CHANG

Ταϊβάν: Απολύθηκε πιλότος που διέσπειρε τον κορονοϊό μετά από 253 ημέρες χωρίς κρούσμα!

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 10:17
Αεροσκάφος της Eva Air στο αεροδρόμιο της Ταϊπέι
|EPA/DAVID CHANG

Ταϊβάν: Απολύθηκε πιλότος που διέσπειρε τον κορονοϊό μετά από 253 ημέρες χωρίς κρούσμα!

Protagon Team Protagon Team 25 Δεκεμβρίου 2020, 10:17

Μετά από 253 ημέρες χωρίς κανένα κρούσμα, η Ταϊβάν κατέγραψε την πρώτη εγχώρια μετάδοση κορονοϊού.

Υπεύθυνος για αυτό, ένας νεοζηλανδός πιλότος, που κατηγορείται ότι ήταν απρόσεκτος και μόλυνε μία γυναίκα και δύο συναδέλφους του και για αυτόν τον λόγο, απολύθηκε από την αεροπορική εταιρεία EVA Air.

Η αεροπορική εταιρεία εξήγησε ότι ο πιλότος παραβίασε τους κανονισμούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας προκαλώντας έτσι ζημιά «στη φήμη και την εικόνα» της.

Στον πιλότο επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 300.000 δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 8.700 ευρώ) επειδή «δεν είπε την αλήθεια» στις υγειονομικές αρχές όσον αφορά τις δραστηριότητές του και τα πρόσωπα με τα οποία ήρθε σε επαφή αφού έμαθε ότι είχε μολυνθεί.

Την περασμένη Πέμπτη βρέθηκε θετική στον ιό μια γυναίκα η οποία είχε έρθει σε επαφή με τον πιλότο, ο οποίος δεν φορούσε τη μάσκα του στη διάρκεια μιας πτήσης, στις αρχές Δεκεμβρίου, μολονότι ο ταϊβανέζος συνάδελφός του τού υπενθύμισε ότι ήταν υποχρεωμένος να το κάνει.

Σύμφωνα με την EVA Air, ο ταϊβανέζος και ένας ιάπωνας πιλότος βρέθηκαν επίσης θετικοί στον κορονοϊό. Ο Νεοζηλανδός που απολύθηκε, έβηχε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης προς τις ΗΠΑ, στις 12 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις αρχές, ο πιλότος επισκέφθηκε διάφορα μέρη στην Ταϊβάν, μεταξύ των οποίων και δύο πολυκαταστήματα. Είπε όμως ότι δεν θυμόταν πού είχε πάει και δεν αποκάλυψε την επαφή του με την γυναίκα.

Στη συνέχεια, οι αρχές ανακάλυψαν ότι η γυναίκα είχε έρθει σε επαφή με 170 άτομα, τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ έκλεισε η εταιρεία όπου εργάζεται για απολύμανση.

Οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ταϊβάν μπαίνουν σε καραντίνα δύο εβδομάδων και πρέπει να βγουν αρνητικοί στο τεστ, μια πρακτική που μέχρι τώρα βοήθησε στη διατήρηση των κρουσμάτων σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Οι πιλότοι ωστόσο υποχρεούνται να μένουν σε απομόνωση μόνο για τρεις ημέρες όταν επιστρέφουν από το εξωτερικό. Οι αρχές εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο να τροποποιήσουν αυτόν τον κανονισμό.

Η Ταϊβάν, μια χώρα 23 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει μέχρι τώρα μόνο 776 κρούσματα και επτά θανάτους από την Covid-19.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...