498
Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει ότι ο νόμος για τις παραλίες θα εφαρμοστεί με κάθε τρόπο | IntimeNews/ Creative Protagon

Τα τεχνολογικά όπλα του Χατζηδάκη στον πόλεμο της ξαπλώστρας

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2024, 09:03
Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δηλώνει ότι ο νόμος για τις παραλίες θα εφαρμοστεί με κάθε τρόπο
|IntimeNews/ Creative Protagon

Τα τεχνολογικά όπλα του Χατζηδάκη στον πόλεμο της ξαπλώστρας

Protagon Team Protagon Team 8 Ιουνίου 2024, 09:03

Παραδοσιακά (βλ. κλιμάκια) και σύγχρονα (βλ. νέες τεχνολογίες) όπλα επιστρατεύει στη μάχη της ξαπλώστρας το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με στόχο αυτό το καλοκαίρι να τηρηθεί η νομιμότητα ακόμη και για όσους αναζητούν «παραθυράκια» διαφυγής από αυτήν.

«Είπαμε ότι θα βάλουμε τάξη στις παραλίες και το κάνουμε πράξη. Είχαμε προειδοποιήσει εδώ και πολλούς μήνες ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παρανομεί. Έχουμε πλέον έναν σύγχρονο και αυστηρό νόμο που θέτει σαφείς κανόνες αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων καθώς και αυστηρές ποινές και πρόστιμα σε όσους παρανομούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε καμία απολύτως έκπτωση σε αυτά. Όσοι επομένως δεν μας πίστευαν ή θεώρησαν ότι ψηφίσαμε έναν νόμο που στο τέλος δεν θα τον εφαρμόζαμε, καλό είναι να το ξανασκεφτούν. Έχουμε συμμάχους μας τους ίδιους τους πολίτες αλλά και τις νέες τεχνολογίες, όπως η εφαρμογή καταγγελιών MyCoast, η λήψη δορυφορικών εικόνων και οι πτήσεις drones, όπου όλα μαζί θα συμβάλουν στο να διαμορφωθεί μια πολύ πιο βελτιωμένη εικόνα στον αιγιαλό και τις παραλίες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια». Αυτά τονίζει ο υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, με δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ).

Η… σεζόν άνοιξε με το γνωστό πλέον beach bar στην Αγία Μαρίνα της Ρόδου που το περασμένο καλοκαίρι είχε γίνει πρωτοσέλιδο με τους σερβιτόρους να εξυπηρετούν με… μακροβούτια. Η επιχείρηση άνοιξε κανονικά και για τη φετινή σεζόν, με τις ίδιες ακριβώς παραβάσεις όπως και πέρυσι, δηλαδή με τις ξαπλώστρες μέσα στο νερό. Μάλιστα τη μιά μέρα σφραγίστηκε από τον δήμο και την επομένη ξανάνοιξε διαφημίζοντας μάλιστα και event στα social media!

Το πρωί της Παρασκευής οι Αρχές σφράγισαν εκ νέου την επιχείρηση, απέκλεισαν την ακτή και τις ξαπλώστρες που ήταν μέσα στη θάλασσα, δίνοντας στον επιχειρηματία προθεσμία 48 ωρών για να τις απομακρύνει.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά 19 ξαπλώστες είχε μέσα στη θάλασσα το beach bar της Αγίας Μαρίνας. ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ/STR
Νέες τεχνολογίες

Η χρήση drones επιτρέπει την αποτελεσματική παρακολούθηση των παραλιών και την ταχεία ανίχνευση πιθανών παραβάσεων. Οι πληροφορίες που συλλέγονται από αυτούς τους ελέγχους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη μέτρων και την επιβολή κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβίασης των νέων κανόνων.

Πέραν της χρήσης drones στον πόλεμο της ξαπλώστρας θα χρησιμοποιηθούν:

-Δορυφορικές εικόνες: Η χρήση δορυφορικών εικόνων επιτρέπει την παρακολούθηση μεγάλων εκτάσεων και την ανίχνευση πιθανών παραβάσεων με μεγάλη ακρίβεια. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον ελέγχους και αξιολογήσεις.

-Οι ίδιοι οι πολίτες: Η εφαρμογή MyCoast δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να συμβάλουν στην παρακολούθηση και την ανίχνευση παραβάσεων. Μέσω αυτής της εφαρμογής, μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες για παραβάσεις που παρατηρούν στις παραλίες.

-Μικτά κλιμάκια ελέγχου: Δημιουργείται ένας ολοκληρωμένος ελεγκτικός μηχανισμός με την ενοποίηση πολλών φορέων. Αυτό εξασφαλίζει τη συνεργασία και τον συντονισμό μεταξύ διαφορετικών υπηρεσιών και αρχών για την αποτελεσματική επίβλεψη της χρήσης των παραλιών. Οι ελεγκτικές διαδικασίες περιλαμβάνουν επιθεώρηση και αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τους νέους κανονισμούς και τις συμβάσεις, προσφέροντας έτσι ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου και παρέχοντας την απαραίτητη διαφάνεια και νομιμότητα στη διαχείριση των παραλιών και του αιγιαλού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...