246
Το τεράστιο επίχρυσο άγαλμα στήθηκε σε κεντρικό σημείο | REUTERS/Vyacheslav Sarkisyan

Η νέα τρέλα του προέδρου του Τουρκμενιστάν: ένα τεράστιο, χρυσό άγαλμα σκύλου

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 13:25
Το τεράστιο επίχρυσο άγαλμα στήθηκε σε κεντρικό σημείο
|REUTERS/Vyacheslav Sarkisyan

Η νέα τρέλα του προέδρου του Τουρκμενιστάν: ένα τεράστιο, χρυσό άγαλμα σκύλου

Protagon Team Protagon Team 13 Νοεμβρίου 2020, 13:25

Σε έναν άλλο κόσμο, χωρίς τα σοβαρά προβλήματα της πανδημίας, ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Γκουρμπανγκούλι Μπερντιμουχαμέντοφ αποφάσισε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να εγκαινιάσει ένα επίχρυσο – και αρκετά μεγάλο – άγαλμα ενός σκύλου.

Το γλυπτό στήθηκε σε πολυσύχναστο σημείο της πρωτεύουσας Ασχαμπάτ, με παρόντα κατά τα εγκαίνια τον ίδιο τον πρόεδρο, αλλά και χορευτες και παιδιά με μπαλόνια-σκυλάκια.

Το κυνηγόσκυλο ράτσας Αλαμπάι είναι το καμάρι του Τουρκμενιστάν, ανέφερε το CNN. Στη βάση του αγάλματος υπάρχει μάλιστα οθόνη που προβάλλει σκηνές με σκυλιά της ράτσας που τρέχουν στα λιβάδια ή παίζουν με παιδιά.

Ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν Μπερντιμουχαμέντοφ, αριστερά, δώρισε ένα κουτάβι του εθνικού σκυλιού του Τουρκμενιστάν στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2017 | REUTERS/Maxim Shemetov/File Photo

Ο Μπερντιμουχαμέντοφ, γνωστές για τις ιδιορυθμίες και του και το αυταρχικό στυλ διακυβέρνησης, έχει γράψει βιβλίο και ποίημα για τα Αλαμπάι, ενω είχε δωρίσει και ένα κουτάβι στον ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τα γενέθλιά του.

Το αγαλμα έρχεται να προστεθεί σε ένα επίχρυσο με τον έφιππο πρόεδρο, το οποίο επίσης έχει στηθεί σε πολυσύχναστη διασταύρωση.

Ο πρόεδρος Μπερντιμουχαμέντοφ είναι στην εξουσία από το 2006, αφότου διαδέχτηκε μετά τον θάνατό του τον επίσης μεγαλομανή και αυταρχικό Σαπαρμουρτάτ Νιγιαζόφ.

Αρχισε μάλιστα ένα πανάκριβο πρόγραμμα ανοικοδόμησης που μετέτρεψε την Ασχαμπάτ στην πιο μαρμαροποίκιλτη πρωτεύουσα του κόσμου. Και φυσικά, κρέμασε πολλά πορτρέτα του ίδιου, την ώρα που ένα τεράστιο ποσοστό του εργατικού δυναμικού είναι άνεργο ή υποαπασχολούμενο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...