184
| Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 22:09

Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Protagon Team Protagon Team 2 Αυγούστου 2018, 22:09

Σύμφωνα με τον πρόσφατο Νόμο 4485 (ΦΕΚ 114/4.8.2017 τ. Α΄) «Οργάνωση και λειτουργία της ανώτατης εκπαίδευσης, ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις» όλα τα υφιστάμενα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών των ελληνικών πανεπιστημίων έπρεπε να επανιδρυθούν εναρμονιζόμενα με τις διατάξεις του νέου νόμου, ο οποίος καθορίζει ότι κάθε τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να έχει έως τρεις ειδικεύσεις. Από την επανίδρυση προέκυψαν κατέληξε στους εξ’ης αριθμούς: 183 προγράμματα (143 τα υφιστάμενα και 40 τα νεοϊδρυθέντα).

Από αυτά τα 183 προγράμματα  (μονοτμηματικά, διατμηματικά, διιδρυματικά και διακρατικά) τα 24 λειτουργούν χωρίς τέλη φοίτησης και τα υπόλοιπα με τέλη φοίτησης.

Ηδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης της ίδρυσης/επανίδρυσης των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΕΚΠΑ από τα αρμόδια όργανά του και από το υπουργείο Παιδείας, και βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοσίευσης των αποφάσεων ίδρυσης/επανίδρυσης των προγραμμάτων και των κανονισμών τους στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους τα 183 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών θα λειτουργήσουν, καθώς δημοσιεύονται καθημερινά προκηρύξεις θέσεων εισακτέων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την κεντρική σελίδα του ΕΚΠΑ, όπου είναι αναρτημένος ο πλήρης κατάλογος των εν λόγω προγραμμάτων καθώς και τις ιστοσελίδες των Τμημάτων:

https://www.uoa.gr/spoydes/metaptychiakes_spoydes/

https://www.uoa.gr/fileadmin/user_upload/PDF-files/anakoinwseis/genikes_anakoinwseis/2018/2407_pms_7_2018.pdf

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...