339
H πολεμική ταινία 1917 γυρίστηκε με τους παραγωγούς να κάνουν ότι μπορούν για να μην μολύνουν το περιβάλλον | CreativeProtagon

Τα μεγάλα στούντιο θέλουν να γίνουν «πράσινα»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 13:27
H πολεμική ταινία 1917 γυρίστηκε με τους παραγωγούς να κάνουν ότι μπορούν για να μην μολύνουν το περιβάλλον
|CreativeProtagon

Τα μεγάλα στούντιο θέλουν να γίνουν «πράσινα»

Protagon Team Protagon Team 7 Απριλίου 2021, 13:27

Η παρακολούθηση μιας ταινίας ή ενός σήριαλ στην τηλεόραση δεν προσφέρει σημαντικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες αλλά από εδώ και πέρα θα είναι περισσότερο οικολογική από ότι στο πρόσφατο παρελθόν. Τα κινηματογραφικά στούντιο και οι τηλεοπτικές παραγωγές αποφάσισαν να περιορίσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα στον πλανήτη.

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμα τους οι Times (https://www.thetimes.co.uk/article/film-and-tv-studios-plot-path-to-greener-future-t98nrfwp5) τηλεοπτικές σειρές όπως το Sex Education στο Netflix διέκοψαν την παροχή των σεναρίων στους ηθοποιών σε χάρτινη μορφή. Οι ηθοποιοί λαμβάνουν ηλεκτρονικά τα σενάρια και η παραγωγή τους προτρέπει να μην τα τυπώνουν οι ίδιοι αλλά να προσπαθούν να τα μαθαίνουν μέσα από τις οθόνες των συσκευών τους.

Οι παραγωγοί της παγκόσμιας επιτυχίας «The Crown», επίσης του Netflix, τοποθέτησαν στις τοποθεσίες που γίνονται τα γυρίσματα ειδικούς κάδους που διαχωρίζουν τα απόβλητα που παράγονται εκεί από τους συντελεστές (ηθοποιούς, μέλη συνεργείου κλπ.) σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα. Τα ανακυκλώσιμα τα στέλνουν σε εγκαταστάσεις παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όπως βιοαέρια.

Οι δημιουργοί του The Crown χρησιμοποιούν καινοτόμες μεθόδους για την προστασία του περιβάλλοντος κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Credit: Netflix

Η τηλεοπτική σειρά Winterwatch του BBC έγραψε ιστορία τον περασμένο Ιανουάριο όταν ένα από τα επεισόδια που προβλήθηκαν είχε γυριστεί εξ ολοκλήρου με ηλεκτρική ενέργεια που παράχθηκε από καύσιμα υδρογόνου και μπαταρίες υψηλής αυτονομίας.

H ταινία του Σαμ Μέντες «1917» εκτός από τα πολλά βραβεία ανάμεσα τους και τρία Όσκαρ κέρδισε μια ακόμη διάκριση. Ήταν η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή στην Βρετανία που πήρε πιστοποιητικό περιβαλλοντικής συνέπειας. Τα μέλη του συνεργείου έτρωγαν σε πιάτα από κομποστοποιημένο υλικό και έπιναν νερό από επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια. Το τμήμα μακιγιάζ της ταινίας χρησιμοποιούσε εργαλεία από μπαμπού και βιοδιασπώμενα μαντιλάκια. Οι γεννήτριες που χρησιμοποιούσε η παραγωγή λειτουργούσαν με βιοκαύσιμο από λαχανικά αντί για ντίζελ.

Η βρετανική βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης έχει θεσπίσει τα τελευταία χρόνια ένα ειδικό πιστοποιητικό για το οικολογικό αποτύπωμα που δημιουργεί κάθε παραγωγή. Μέχρι στιγμής περισσότερες από χίλιες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές έχουν λάβει τέτοιο πιστοποιητικό το οποίο έχει διαβαθμίσεις ανάλογα με το επίπεδο της προστασίας του περιβάλλοντος έχει καταφέρει να πετύχει η κάθε παραγωγή.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...