Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα και οι τραπεζικές καταθέσεις της στο εξωτερικό αποτελούν τις τελευταίες ώρες πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης στα social media, όχι μόνο ανάμεσα στους επαγγελματίες, αμειβόμενους του είδους, αλλά σε απλούς ανθρώπους με όνομα και επώνυμο.
Από τη μία βρίσκονται όσοι θεωρούν υπερβολικό το ύψος των καταθέσεων που διαθέτει η κυρία Κούνεβα, αγνοώντας ότι κανένα ποσό δεν αντιστοιχεί σε αυτό που πέρασε –και περνάει. Εδώ εντύπωση προκαλεί η αναπαραγωγή ενός χονδορειδούς tweet του δημοσιογράφου Γιάννη Λοβέρδου, από την αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Λοβέρδος δήλωνε εντυπωσιασμένος από το ύψος των κατεθέσεων μίας πρώην καθαρίστριας…
Από την άλλη, βρίσκονται εκείνοι που αντιμετωπίζουν την κυρία Κούνεβα ως σύμβολο, ως ένα πρόσωπο που μεταφέρει ιερούς αγώνες και, εκ των πραγμάτων, καθίσταται ανέγγιχτο από την κριτική. Και αν θέλετε, τονίζουν, ότι όλοι, ως κοινωνία, της οφείλουμε ηθική και υλική ανταπόδοση για τους αγώνες που έδωσε.
Και, ασφαλώς, υπάρχουν και εκείνοι που δεν εγείρουν θέμα για το ύψος και την προέλευση των καταθέσεων της, αλλά για την επιλογή της κυρίας Κούνεβα να μεταφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι τους (200.000 ευρώ) στη Βουλγαρία, απ’ όπου και κατάγεται. Είναι ένα σημείο κριτικής στο οποίο και η Κωνσταντίνα Κούνεβα αποφεύγει να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφερόμενη μόνο στην προέλευση των χρημάτων ως αποτέλεσμα δωρεών. Εντάξει, σημειώνουν όσοι ασκούν κριτική, στο Βέλγιο πληρώνεται ο μισθός της από την Ευρωβουλή. Στη Γαλλία σπουδάζει το παιδί της και δεν αποκλείεται να λαμβάνει η ίδια ιατρική υποστήριξη. Όμως για ποιο λόγο η Κωνσταντίνα Κούνεβα έχει μεταφέρει 200.000 ευρώ σε λογαριασμούς στη Βουλγαρία;
Εδώ ο υπέρ Κούνεβα αντίλογος απαντά λέγοντας πως το σοκ που υπέστη δεν επιτρέπει να εμπιστευτεί την Ελλάδα. Ναι, αντιγυρίζουν οι επικριτές, όμως όταν αποδέχθηκε τη θέση στην Ευρωβουλή, δεν έλαβε απλώς μία ελάχιστη αποζημίωση από τη δεύτερη πατρίδα της. Ανέλαβε και η ίδια τη δέσμευση να την εκπροσωπήσει και να αγωνιστεί για τα συμφέροντα της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Για αυτόν τον λόγο όφειλε να έχει τα χρήματά της στην Ελλάδα, επιδεικνύοντας εμπιστοσύνη στη χώρα και στην κυβέρνηση της.
Όπως και αν έχει, το θέμα δεν πρόκειται να κρατήσει πάνω από μερικές ώρες, επισκιάζοντας, όμως, άλλα εύλογα ερωτήματα που εγείρονται από τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» κορυφαίων πολιτικών παραγόντων. Τουλάχιστον η Κούνεβα εμφανίζεται να έχει καταθέσεις. Κάποιοι άλλοι μεγαλόσχημοι, δηλώνουν υψηλά εισοδήματα και αναιμικές καταθέσεις. Πού πηγαίνουν τα λεφτά τους;
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News