276
Μικροί και μεγάλοι στην ουρά για το εμβόλιο στη Νέα Υόρκη | REUTERS/Caitlin Ochs/File Photo

Τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 22:14
Μικροί και μεγάλοι στην ουρά για το εμβόλιο στη Νέα Υόρκη
|REUTERS/Caitlin Ochs/File Photo

Τα εμβόλια κάνουν τη δουλειά τους στις ΗΠΑ: Πτώση 81% στους θανάτους

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2021, 22:14

Ο αριθμός των νέων θανάτων εξαιτίας της Covid-19 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 81%, ενώ παράλληλα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μειώθηκε και στις 50 Πολιτείες, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, χαιρετίζοντας τη θεαματική βελτίωση της υγειονομικής κατάστασης τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα.

«Σήμερα, για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο αριθμός των κρουσμάτων μειώνεται και στις 50 Πολιτείες, για πρώτη φορά», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ που πρόσθεσε ότι «ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της Covid έχει μειωθεί κατά 81% και βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2020», συμπλήρωσε.

«Η μάχη κατά αυτού του ιού δεν έχει τελειώσει, αλλά κάθε μέρα το φως στο τέλος του τούνελ είναι πιο φωτεινό», τόνισε, προσθέτοντας ότι το 60% των Αμερικανών ενηλίκων έχει λάβει τώρα τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της νόσου, ποσοστό σαφώς καλύτερο από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, οι ΗΠΑ θα στείλουν ως τα τέλη Ιουνίου 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της Covid-19 σε τρίτες χώρες, που δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη. Είναι η πρώτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζονται εμβόλια που έχουν εγκριθεί για χρήση στη χώρα.

Η ποσότητα θα αυξήσει σε 80 εκατομμύρια δόσεις τον συνολικό αριθμό δόσεων εμβολίων που υποσχέθηκε ο Λευκός Οίκος να στείλει στο εξωτερικό.

Στα τέλη Απριλίου, η Ουάσινγκτον δεσμεύτηκε να παράσχει σε άλλες χώρες 60 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου AstraZeneca, αλλά το συγκεκριμένο δεν έχει λάβει μέχρι σήμερα το πράσινο φως από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές και συνεπώς οι αποστολές δεν έχουν αρχίσει. Τρία εμβόλια κατά της Covid-19 έχουν εγκριθεί επί του παρόντος από τις υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ, αυτά των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της Johnson & Johnson.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...