271
O Τζο Μπάιντεν στη συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση στο χωριό Νοκ της κομητείας Μάγιο στην Ιρλανδία | YouTube

Τα δάκρυα του Μπάιντεν όταν συνάντησε τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο του πριν πεθάνει

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2023, 18:02
O Τζο Μπάιντεν στη συναισθηματικά φορτισμένη συνάντηση στο χωριό Νοκ της κομητείας Μάγιο στην Ιρλανδία
|YouTube

Τα δάκρυα του Μπάιντεν όταν συνάντησε τον ιερέα που μετέλαβε τον γιο του πριν πεθάνει

Protagon Team Protagon Team 15 Απριλίου 2023, 18:02

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη συνάντηση στο χωριό Νοκ της κομητείας Μάγιο στην Ιρλανδία, την Μ. Παρασκευή, ο αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, βούρκωσε όταν αντίκρισε τον άνθρωπο που είχε μεταλάβει τον γιο του για τελευταία φορά πριν πεθάνει (σ.σ. ο Μπο Μπάιντεν πέθανε σε ηλικία 46 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο).

Για λίγα λεπτά ο πρόεδρος Μπάιντεν έμεινε μόνος για να προσευχηθεί, κρατώντας ένα κομποσκοίνι που ανήκε στον εκλιπόντα γιο του, Μπο.

«Ο πρόεδρος ήρθε ως προσκυνητής, και όπως κάνουν οι περισσότεροι προσκυνητές, θέλουν να μιλήσουν για την οικογένειά τους, τον εαυτό τους και την πίστη τους», περιέγραψε σε δηλώσεις του ο πατέρας Ρίτσαρντ Γκίμπονς, ιερέας της ενορίας.

Οταν ο πατέρας Γκίμπονς τον ενημέρωσε ότι ο ιερέας Φρανκ Ο΄Γκρέιντι, που διάβασε την τελευταία ευχή και μετέλαβε τον Μπο Μπάιντεν στο Walter Reed National Military Medical Center πριν από σχεδόν οκτώ χρόνια, βρισκόταν στο Νοκ, ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε να τον συναντήσει.

Και όταν ήρθε η στιγμή της συνάντησης ο αμερικανός πρόεδρος λύγισε και βουρκωμένος αγκάλιασε τον ιερέα

 

Με δάκρυα στα μάτια, ο Τζο Μπάιντεν ευχαρίστησε τον ιερέα που βρέθηκε στο κρεβάτι του γιου του λίγο πριν εκείνος αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο πατέρας Ο΄Γκρέιντι, ο οποίος υπηρέτησε στο στρατό για 30 χρόνια και είχε εργαστεί στο Walter Reed, επέστρεψε στην Ιρλανδία τον Αύγουστο και ξεκίνησε την υπηρεσία του στο Νοκ τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», είπε ο ίδιος διηγούμενος την «ευχάριστη -διάρκειας 10 λεπτών -συνάντηση» που είχε  με τον αμερικανό πρόεδρο, στην οποία παρόντες επίσης ήταν αδελφή του, Βάλερι, και ο γιος του, Χάντερ.

«Βρίσκει μεγάλη δύναμη στην πίστη του», σημείωσε ο ιερέας. «Του λείπει πολύ ο γιος του και ήταν πολύ χαρούμενος που βρεθήκαμε στο Νοκ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...