138
Ο καγκελάριος Σολτς με την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής των ΗΑΕ Mαριάμ Aλ Mουχαΐρι στο Αμπου Ντάμπι | REUTERS/Abdel Hadi Ramahi

Γερμανία: Παίρνει LNG και ντίζελ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2022, 16:26
Ο καγκελάριος Σολτς με την υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής των ΗΑΕ Mαριάμ Aλ Mουχαΐρι στο Αμπου Ντάμπι
| REUTERS/Abdel Hadi Ramahi

Γερμανία: Παίρνει LNG και ντίζελ από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Protagon Team Protagon Team 25 Σεπτεμβρίου 2022, 16:26

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γερμανία υπέγραψαν την Κυριακή, με την ευκαιρία της επίσκεψης του γερμανού καγκελάριου Ολαφ Σολτς στο Αμπου Ντάμπι, μια συμφωνία που προβλέπει τον εφοδιασμό του Βερολίνου με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) και ντίζελ φέτος και το 2023.

Σύμφωνα με το Wam, το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο των Εμιράτων, η συμφωνία προβλέπει μια πρώτη αποστολή ενός φορτίου LNG (137.000 κυβικά μέτρα) στα τέλη του 2022 και κατόπιν την εξαγωγή επιπλέον ποσοτήτων, που δεν διευκρινίζονται, το 2023.

Αναφέρεται επίσης μια πρώτη αποστολή ντίζελ τον Σεπτέμβριο και μια συμφωνία για την παράδοση έως και 250.000 τόνων ντίζελ μηνιαίως το 2023.

Ο επικεφαλής των ΗΑΕ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχιάν, υπέγραψε με τον Σολτς μια συμφωνία που καλύπτει την επιτάχυνση της ενεργειακής ασφάλειας και της βιομηχανικής ανάπτυξης. Μετά την επίσκεψή του στο Αμπου Ντάμπι, ο Σολτς θα μεταβεί στο Κατάρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News