617
Η Ιρίνα έγινε σύμβολο της αντίστασης των Ουκρανών απέναντι στους ρώσους εισβολείς | Playboy Ukraine

Σύζυγος oυκρανού πολιτικού ποζάρει στο Playboy μετά από τραυματισμό της στον πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 12:31
Η Ιρίνα έγινε σύμβολο της αντίστασης των Ουκρανών απέναντι στους ρώσους εισβολείς
|Playboy Ukraine

Σύζυγος oυκρανού πολιτικού ποζάρει στο Playboy μετά από τραυματισμό της στον πόλεμο

Protagon Team Protagon Team 6 Αυγούστου 2023, 12:31

Η πρώτη έκδοση του περιοδικού Playboy στην Ουκρανία από τότε που η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στη χώρα, εμφανίζει στο εξώφυλλο την επιζήσασα μιας πιθανής απόπειρας δολοφονίας ένα οφθαλμικό επίθεμα πάνω από το αριστερό της μάτι και ένα μεταλλικό μπικίνι.

Η Ιρίνα Μπιλοτσέρκοβετς, μοντέλο και τηλεοπτική παρουσιάστρια, αναγκάστηκε να υποβληθεί σε αρκετούς γύρους επανορθωτικών χειρουργικών επεμβάσεων, αφού χτυπήθηκε από σφαίρες στο Κίεβο, λίγο μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Η επίθεση αποδόθηκε στις φιλορωσικές δυνάμεις, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής Telegraph.

Η Μπιλοτσέρκοβετς δεν γνωρίζει αν η ίδια ήταν ο επιδιωκόμενος στόχος της επίθεσης, ως σύζυγος ενός πολιτικού που είναι το δεξί χέρι του Βιτάλι Κλίτσκο, δημάρχου του Κιέβου, ή αν απλώς βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά των χαοτικών πρώτων ημερών του πολέμου.

Σε κάθε περίπτωση έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ουκρανικής αντίστασης. Στην εμφάνισή της στο εξώφυλλο του περιοδικού Playboy, φορά ένα μικροσκοπικό μπικίνι από μέταλλο, και ένα οφθαλμικό επίθεμα σε σχήμα καρδιάς πάνω από το αριστερό της μάτι, το οποίο έχασε από τραυματισμό στη διάρκεια της επίθεσης.

Η Μπιλοτσέρκοβετς εγχειρήθηκε σε ένα νοσοκομείο του Βερολίνου και περιέγραψε στο περιοδικό την πρώτη φορά που είδε την αντανάκλασή της σε έναν καθρέφτη μετά την επέμβαση. «Ενα μάτι έλειπε, σωλήνες έβγαιναν από παντού, μαλλιά ξυρισμένα από το χειρουργείο. Ράμματα, ουλές, πληγές παντού. Ημουν απλώς το τέρας του Φρανκενστάιν. Το σαγόνι μου είχε σπάσει, σαν κλαδί», θυμάται.

«Δεν έχω πια όμορφο πρόσωπο, αλλά το υπόλοιπο σώμα μου παραμένει όμορφο», λέει το μοντέλο, που τώρα συνεργάζεται με τις «Πολιτιστικές Δυνάμεις της Ουκρανίας» – μια ένωση καλλιτεχνών και μουσικών που διοργανώνουν εκδηλώσεις για να τονώσουν το ηθικό των στρατευμάτων στην πρώτη γραμμή του πολέμου.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, την τρίτη μόλις ημέρα της εισβολής, η Μπιλοτσέρκοβετς οδηγούσε με το αυτοκίνητό της τα τρία παιδιά της προς το σπίτι της οικογένειάς, σε μια εύπορη γειτονιά του Κιέβου, όταν το αυτοκίνητό της χτυπήθηκε από πυροβολισμούς.

Το πλήρες εξώφυλλο του ουκρανικού Playboy με την Ιρίνα Μπιλοτσέρκοβετς, που θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα για πρώτη φορά μετά την έναρξη του πολέμου (Playboy Ukraine)

«Το μόνο που θυμάμαι είναι ένας δυνατός πόνος στο κεφάλι και η αίσθηση ότι είχα χρόνο να σταματήσω», ανέφερε η γυναίκα στον ισπανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο, El Confidencial, σχετικά με την επίθεση, κατά την οποία έχασε το μάτι της και έσπασε το σαγόνι της. Απέκτησε επίσης ουλές σε όλο της το σώμα, από θραύσματα σφαιρών και τις τέσσερις ακόλουθες χειρουργικές επεμβάσεις της.

Η γραμμή του μετώπου βρισκόταν λίγα χιλιόμετρα έξω από την ουκρανική πρωτεύουσα εκείνη την εποχή, αλλά φιλορωσικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της ομάδας Βάγκνερ και ειδικών δυνάμεων της Τσετσενίας, δραστηριοποιούνταν στο Κίεβο – με τον πρόεδρο Ζελένσκι να έχει επιζήσει από τρεις απόπειρες δολοφονίας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Η Μπιλοτσέρκοβετς σώθηκε από έναν νοσοκόμο που εμπόδισε την αιμορραγία της μέχρι θανάτου, και στη συνέχεια ξεκίνησε μήνες επείγουσας θεραπείας, ακολουθούμενης από επανορθωτικές επεμβάσεις. «Δεν ήταν θέμα διατήρησης της ομορφιάς μου, ήταν θέμα ζωής ή θανάτου. Οι γιατροί στην Ουκρανία μου είπαν ότι μάλλον θα πέθαινα. Διαφώνησα – το ίδιο και ο σύζυγός μου», αποκαλύπτει στο περιοδικό.

Η ουκρανική έκδοση του Playboy εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η Μπιλοτσέρκοβετς ήταν μια από τις ηρωίδες της έκδοσής του με τίτλο «Women Stay Strong» (Οι Γυναίκες Παραμένουν Δυνατές), η οποία είναι «αφιερωμένη στην ανθεκτικότητα των ουκρανών γυναικών που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά δεν έχουν χάσει τη δίψα τους για ζωή, και αποτελούν παραδείγματα δύναμης και κινήτρου».

Ο εκδότης λέει ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του περιοδικού θα διατεθούν για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού έκτακτης ανάγκης για τον ουκρανικό στρατό. Η ουκρανική έκδοση του Playboy εκδίδεται στη χώρα από το 2005. Τους τελευταίους 18 μήνες, παράγει εκδόσεις μόνο μέσω διαδικτύου, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην αγορά ασθενοφόρων για τον ουκρανικό στρατό.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...