180
17χρονος στη Βρετανία κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου) | REUTERS /Hannah Beier

Προς σύσταση για εμβολιασμό από 15 έως 17 ετών και για παιδιά άνω των 12 με χρόνιες παθήσεις

17χρονος στη Βρετανία κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού (φωτογραφία αρχείου)
|REUTERS /Hannah Beier

Προς σύσταση για εμβολιασμό από 15 έως 17 ετών και για παιδιά άνω των 12 με χρόνιες παθήσεις

Σε νέα σύσταση για εμβολιασμό των μαθητών του Λυκείου, δηλαδή σε άτομα από 15 έως και 17 ετών, προσανατολίζεται η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Την ίδια στιγμή πράσινο φως αναμένεται να δοθεί και σε παιδιά με υποκείμενα νοσήματα από 12 μέχρι και 15 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών αναμένεται λάβουν την απόφαση και να προχωρήσουν σε σύστασή την επόμενη εβδομάδα.

Ετσι, όταν θα δοθεί το πράσινο φως, οι πλατφόρμες για να κλείσουν ραντεβού οι γονείς για τα παιδιά τους θα ανοίξουν άμεσα.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, η σύσταση των ειδικών προς τους γονείς, θα είναι ότι με βάση τα επιστημονικά δεδομένα τα εμβόλια προστατεύουν τα παιδιά και δεν έχουν παρενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη έγκρισή του το εμβόλιο της Pfizer είχε λάβει άδεια χορήγησης σε άτομα άνω των 16 ετών, ενώ στις 28 Μαΐου έλαβε επέκταση έγκρισης από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων και σε παιδιά από 12 ετών και πάνω, κάτι που σημαίνει ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβλιασμών μπορεί να συστήσει άμεσα τον εμβολιασμό σε αυτές τις ηλικίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...