195
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας | ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή Τσιόδρα εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 17:25
Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας
|ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Σύσκεψη στο Μαξίμου με τη συμμετοχή Τσιόδρα εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2021, 17:25

Εκτακτη τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα, έγινε το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, εν μέσω της μεγάλης αύξησης των καταγεγραμμένων κρουσμάτων και της εντεινόμενης πίεσης στο σύστημα υγείας.

Στη σύσκεψη, όπου εξετάστηκε η πορεία της πανδημίας, μετείχαν ακόμη ο υπουργός Επικρατείας Ακης Σκέρτσος, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Και οι τρεις είχαν λάβει μέρος και σε σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας, με περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ.

Με δεδομένη την πίεση των τελευταίων ημερών – το Σάββατο είχαμε σχεδόν 4.700 κρούσματα, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι πλέον πάνω από 400 – αλλά και τις εκτιμήσεις ότι τη Δευτέρα ο αριθμός των κρουσμάτων θα είναι εξίσου υψηλός και ίσως ξεπεράσει τα 5.000, επικρατεί έντονος προβληματισμός.

Στην πρωινή τηλεδιάσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε να αυξηθούν οι έλεγχοι και να υπάρχει ταυτοπροσωπία για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Για τους παραβάτες θα υπάρχουν κυρώσεις.

Ακόμη εξετάστηκε η θέσπιση κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας και η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...