391
| InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ: Με 16 (!) λευκά ο Κασσελάκης πέρασε τον Πολάκη για «υπερσυντονιστή» της ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 18:44
|InTime News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα δύο ο ΣΥΡΙΖΑ: Με 16 (!) λευκά ο Κασσελάκης πέρασε τον Πολάκη για «υπερσυντονιστή» της ΚΟ

Protagon Team Protagon Team 5 Οκτωβρίου 2023, 18:44

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, για σειρά αλλαγών στη σύνθεση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, κατά τη συνεδρίασή της την Πέμπτη, στην οποία και έδωσε το παρών.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε πως η Θεοδώρα Τζάκρη αναλαμβάνει νέα γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Νίκος Παππάς, Θεόφιλος Ξανθόπουλος και Διονύσης Καλαματιανός.

Διευθυντής της ΚΟ ορίστηκε και επισήμως, καθώς είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση, ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ συντονιστής των τομεαρχών –«οι οποίοι θα ανακοινωθούν στη συνέχεια» σύμφωνα με ενημέρωση από την Κουμουνδούρου– αναλαμβάνει ο Παύλος Πολάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, οι τομεάρχες θα ανακοινωθούν το πρωί της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι μόλις ένα 24ωρο πριν από την «αναβάθμιση» του χανιώτη βουλευτή και στενού συμμάχου του κ. Κασσελάκη στο πόστο που προηγουμένως κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλει –για ακόμη μία φορά– τον πρώην υπουργό μετά τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει σε βάρος δημοσιογράφου.

Το ίδιο βράδυ, και με αφορμή την «κόντρα» τους στη Βουλή, ο κ. Πολάκης είχε αναφερθεί στην αν. υπουργό Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη ως «υπουργό τρολ», την οποία «ξεφτίλισε» (περισσότερα εδώ).

Πρόεδρος της ΚΟ παρέμεινε ο Σωκράτης Φάμελλος.

«Η πρόταση ήταν ενιαία και πλειοψήφισε», κατά την επίσημη ενημέρωση. Στην ψηφοφορία πέρασε η ενιαία πρόταση με 29 υπέρ και 15 λευκά, έγραψε η κομματική «Αυγή», ωστόσο τελικά η διαφορά ήταν μικρότερη: 28 υπέρ και 16 λευκά! Τρεις βουλευτές –ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Παππάς και ο Οθων Ηλιόπουλος– απουσίασαν από τη συνεδρίαση.

Σύμφωνα με παρατηρητές των εσωκομματικών εξελίξεων, ο μεγάλος αριθμός των λευκών ψήφων αποτελεί μια πρώτη καταγραφή της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο στρατόπεδο Κασσελάκη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο. Εκτιμάται, δηλαδή, ότι λευκό ψήφισαν οι Αχτσιόγλου, Τσακαλώτος, άλλοι βουλευτές-μέλη της «Ομπρέλας» κ.ά.

ΝΔ: Επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ ο «πολακισμός»

«Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κασσελάκης έχρισε υπερσυντονιστή των τομεαρχών του κόμματος τον κ. Πολάκη, εξαργυρώνοντας προφανώς τη θερμή υποστήριξή του, αλλά δείχνοντας παράλληλα πώς βλέπει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ: τοξικό, διχαστικό, στηριγμένο στα πιο φθαρμένα υλικά του παρελθόντος.

»Αυτό προφανώς βλέπουν και πολλοί βουλευτές που τον άκουγαν σήμερα παγωμένοι και αμήχανοι να επαναλαμβάνει τα ίδια ληγμένα τσιτάτα, με πιο θερμό χειροκροτητή τον Παύλο Πολάκη» τόνισε σε σχόλιό του για τις αλλαγές στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

«Ο “πολακισμός” είναι πλέον η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή τη φορά με γραβάτα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...