463
| Nikos Libertas / SOOC

Χαρίτσης και Ηλιόπουλος στηρίζουν την Εφη Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2023, 19:08
|Nikos Libertas / SOOC

Χαρίτσης και Ηλιόπουλος στηρίζουν την Εφη Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουλίου 2023, 19:08

Λίγες μόνο ώρες αφότου η Εφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε και επισήμως, νωρίτερα την Τετάρτη, την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μέλη και στελέχη του κόμματος έσπευσαν να εκφράσουν τη στήριξή τους στην πρώην υπουργό Εργασίας. Μεταξύ αυτών οι Αλέξης Χαρίτσης και Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο πρώτος από τους δύο, του οποίου το όνομα είχε ακουστεί μεταξύ των πιθανών διαδόχων του Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε, μέσω εκτενούς ανάρτησής του, ότι ο ίδιος θα δώσει το «παρών» στη νέα περίοδο που ανοίγεται για την Κουμουνδούρου, αλλά όχι ως υποψήφιος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χαρίστης έγραψε στο Facebook: «Στη νέα περίοδο που ανοίγεται θα είμαστε όλες και όλοι παρόντες. Και εγώ προσωπικά. Το τελευταίο διάστημα πολλοί σύντροφοι και συντρόφισσες εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου, καλώντας με να διεκδικήσω την προεδρία του κόμματός μας. Τους ευχαριστώ θερμά. Η εκτίμησή τους με τιμά και με συγκινεί. Έχω αποφασίσει όμως διαφορετικά. Δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος. Ταυτόχρονα δεσμεύομαι ότι θα συμμετέχω με όλες μου τις δυνάμεις στη νέα συλλογική μας πορεία. Νιώθω συνεπώς ότι έχω την υποχρέωση και την ευθύνη να πάρω θέση.

Θεωρώ ότι η υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου επιχειρεί ακριβώς να εκφράσει την βούληση για μια ουσιαστική επανίδρυση του χώρου μας, την ανάγκη να ανανεώσουμε την στρατηγική και το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασής μας, να αφουγκραστούμε τις ζωτικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, να συντονιστούμε με τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας μας. Θα την υποστηρίξω ολόθερμα».

«Είναι πραγματικά όμορφο για μια τόσο σημαντική ευθύνη να μπορείς να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι», έγραψε σε πιο προσωπικό τόνο ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η υποψηφιότητα της Εφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το “νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας», πρόσθεσε.

Στάθηκε και σε ένας από τους ουσιαστικούς, όπως είπε, συμβολισμούς αυτής της υποψηφιότητας: «Οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε το 2019 ήταν η ακύρωση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων όπως η αιτιολογημένη απόλυση και η προστασία των εργαζομένων σε εργολάβους. Μέτρων που είχαν την υπογραφή της Εφης Αχτσιόγλου. Μια υπενθύμιση λοιπόν στρατηγικών διαφορών που αφορούν συνολικά το παραγωγικό μοντέλο».

«Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αφορά συνολικά τα χιλιάδες μέλη και φίλους του. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά ένα σύγχρονο κόμμα που θα εκφράζει τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Εκεί που κάποιοι βλέπουν μόνο δυσκολίες να δούμε τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε πείσμα και όραμα. Καλή επιτυχία Εφη!», κατέληξε στην ανάρτησή του ο βουλευτής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή αναμενόταν να ανακοινώσει τη δική το υποψηφιότητα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος –εκτός απροόπτου αυτή θα είναι η δεύτερη υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώνεται επισήμως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...