288
Φωτογραφία από παλαιότερη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής | INTIMEnews

SYRIZA TV: Στην Προανακριτική τα e-mail για την εικονική υπεργολαβία και την εγγυητική των €3 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 15:33
Φωτογραφία από παλαιότερη συνεδρίαση της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής
|INTIMEnews

SYRIZA TV: Στην Προανακριτική τα e-mail για την εικονική υπεργολαβία και την εγγυητική των €3 εκατ.

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 15:33

Συνολικά 18 e-mail για την εμπλοκή της λιβανέζικης εταιρείας CCC στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών του 2016  διαβιβάστηκαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που ερευνά τους χειρισμούς του πρώην υπουργού Νίκου Παππά για το στήσιμο του SYRIZA TV.

Πρόκειται για e-mail από την εσωτερική αλληλογραφία του κ. Αντώνη Λιανού, υπεύθυνου λογιστηρίου της CCC, με μέλη της οικογένειας Χούρι (ιδιοκτήτριας του κατασκευαστικού κολοσσού) από τον Αύγουστο του 2016 εως τον Ιούνιο του 2019.

Η διαβίβαση των εν λόγω στοιχείων έρχεται σε συνέχεια των ισχυρισμών του Χρήστου Καλογρίτσα,  κατά την κατάθεσή του στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή, περί εικονικής υπεργολαβίας με τη CCC και τη «μετατροπή» της σε εγγυητική επιστολή των 3 εκατ.  ευρώ προκειμένου να διασφαλιστεί η συμμετοχή του στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σε ένα από τα e-mail, ο Φουάντ Χούρι ρωτά πληροφορίες για τη… συνεργαζόμενη εταιρεία και την εταιρεία-«όχημα» που θα «κατέβει» στον διαγωνισμό, με τον κ. Λιανό να απαντά αντίστοιχα «Τοξότης» και να συμπληρώνει λέγοντας: «Τώρα πρέπει να ψάξω το όνομα της εταιρείας που θα χρησιμοποιηθεί για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό τηλεοπτικών αδειών».

Σε άλλο e-mail  στις 3 Οκτωβρίου 2016, αφού δηλ. το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε κρίνει άκυρο τον διαγωνισμό του Νίκου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες, εμφανίζονται οι Λιανός και Χούρι της CCC να συζητούν για τον τρόπο με τον οποίο θα πάρουν πίσω τα 3 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δώσει στην εταιρεία του Χρήστου Καλογρίτσα.

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν ότι με τα εν λόγω e-mail επιβεβαιώνεται πέραν αμφισβήτησης η εμπλοκή της CCC στο εγχείρημα του SYRIZA TV.

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την «ανάγνωση» του ΣΥΡΙΖΑ, οι συγκεκριμένες ηλεκτρονικές επικοινωνίες  επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας έχει αναγνωρίσει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ προς τη CCC και έμενε να προσδιοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέφονταν τα χρήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...