290
Θα μείνει, θα κάνει νέο κόμμα ιδίοις πόροις ή θα τα βροντήξει; Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποφάσεις του έκπτωτου Στέφανου Κασσελάκη δεν θα αργήσουν | SOOC/Aris Oikonomou

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εν αναμονή των ανακοινώσεων Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 10:58
Θα μείνει, θα κάνει νέο κόμμα ιδίοις πόροις ή θα τα βροντήξει; Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αποφάσεις του έκπτωτου Στέφανου Κασσελάκη δεν θα αργήσουν
|SOOC/Aris Oikonomou

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία εν αναμονή των ανακοινώσεων Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 10 Σεπτεμβρίου 2024, 10:58

Εν αναμονή των ανακοινώσεων του Στέφανου Κασσελάκη για το πολιτικό του μέλλον -αν υποθέσουμε βέβαια ότι αυτό υπάρχει- και των αποφάσεων για τις επόμενες κινήσεις του μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής σε βάρος του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, συνεδριάζει την Τρίτη η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος με κύριο αντικείμενο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Κουμουνδούρου και το «βουνό» εκκρεμοτήτων μέχρι να οριστεί πότε θα στηθούν κάλπες για την ανάδειξη νέου αρχηγού και ποιοι τελικά θα συμμετάσχουν.

Οσον αφορά το δεύτερο –το ποιοι δηλ. θα διεκδικήσουν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ– οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι «δεν θα επιτραπεί» να έρθει  ξανά «ουρανοκατέβατος» ένας «νέος Κασσελάκης», καθώς θα μπουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα ώστε να μπορεί κάποιος να αποκτήσει την ιδιότητα του υποψηφίου προέδρου (κάτι σαν τα ισχύοντα στο ΠΑΣΟΚ όπου τουλάχιστον η διαδικασία έχει δοκιμασμένες δικλείδες ασφαλείας, σχολίαζαν πηγές στη Κουμουνδούρου).

Πέρα από τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα που σχετίζονται με το ζήτημα της προεδρικής εκλογής, στην ατζέντα θα βρεθεί και η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει στην 88η ΔΕΘ.

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής  να εκπροσωπήσει το κόμμα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκος Παππάς, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις που μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, μετατράπηκαν σε «καρφιά» για τον ίδιο και τον «περίεργο» ρόλο (έπαιξε παιχνίδι υπέρ της πρότασης μομφής», λένε οι κακές γλώσσες) που διαδραμάτισε στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕ.

Η  γραμματέας Ράνια Σβίγκου, ενημέρωσε σχετικά:

«Θα συνεδριάσει άμεσα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, για να ετοιμάσει την εισήγηση για την Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει σε δύο εβδομάδες, ώστε να αποφασιστεί και ο “οδικός χάρτης” για το έκτακτο συνέδριο

»Η Πολιτική Γραμματεία θα συζητήσει επισταμένα για την καλύτερη δυνατή παρουσία του κόμματος στη ΔΕΘ, στην οποία η Κ.Ε. αποφάσισε ότι θα εκπροσωπηθούμε από τον επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας, τον Νίκο Παππά».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...