814
Ο Στέφανος Κασσελάκης «επιμένει στον διχασμό» σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου | InTime News / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην πρώτη γραμμή του εμφυλίου τα τρολ – Απειλές για αγωγές

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2024, 13:51
Ο Στέφανος Κασσελάκης «επιμένει στον διχασμό» σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου
|InTime News / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στην πρώτη γραμμή του εμφυλίου τα τρολ – Απειλές για αγωγές

Protagon Team Protagon Team 24 Αυγούστου 2024, 13:51

Το νέο σκηνικό διάσπασης που διαμορφώνεται στην Κουμουνδούρου δεν θα μπορούσε να μη συμπαρασύρει στη σύγκρουτση τα γνωστά – άγνωστα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, με ολοένα και περισσότερα στελέχη του κόμματος να καταγγέλουν ότι στοχοποιούνται από ανώνυμα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –κατά βάση στο X– τα οποία υπηρετούν, προφανώς, την προπαγάνδα της μίας ή της άλλης πλευράς.

Με το βλέμμα στους διαδικτυακούς στρατούς αυτούς η Κατερίνα Νοτοπούλου δεν δίστασε να μιλήσει το πρωί του Σαββάτου για τις «αήθεις επιθέσεις» που δέχονται οι διαφωνούντες  τόσο από «τον πρόεδρο του κόμματος» όσο και «από τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ», υπονοώντας τη σύνδεση τους με τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Εχετε ξαναδεί πρόεδρο κόμματος να στοχοποιεί στελέχη και βουλευτές του;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επιμένοντας, σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Open, ότι η ηγεσία «δεν επιμένει στην ενότητα αλλά στον διχασμό».

«Το καταστατικό του κόμματος παραβιάζεται διακρώς, υπάρχει σχέδιο απαξίωσης και ευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε η κυρία Νοτοπούλου, σε μία ακόμη σαφή αιχμή προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Την ίδια στιγμή ερχόταν στη δημοσιότητα ένα περιστατικό που φάνηκε να βεβαιώνει τα λεγόμενα της βουλευτή.  Ο λόγος για την ανάρτηση ενός ανώνυμου λογαριασμού στο X, του «Ιoannis» (@ioannisaioannis), ο οποίος έβαλε στο στόχαστρο τον Σωκράτη Φάμελλο, εμφανίζοντας τον να έχει ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη Νέα Αριστερά.

Στην ίδια ανάρτηση εμπλέκεται η «νέα σύντροφος» του, η δημοσιογράφος Δώρα Τζαμπάζη, μαζί με την οποία υποτίθεται ότι έκανε διακοπές σε εξοχικό της Εφης Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά ο ισχυρισμός: «Ο Φάμελλος δε διέθεσε ούτε ένα ευρώ για τα κομματικά media του ΣΥΡΙΖΑ γιατί απλά δε θέλει. Εκανε όμως τις διακοπές του όλο τον Αύγουστο μαζί με τη νέα του σύντροφο,τη Δώρα Τζαμπάζη και φιλοξενήθηκαν στο εξοχικό της Αχτσιογλου στο Πήλιο για πέντε μέρες».

«Κατάλαβες νάση ποιός είναι και τι;» διερωτάται στη συνέχεια ο «Ιoannis», παραδίδοντας τα αναφερόμενα πρόσωπα στην χλεύη των ακολούθων του.

Τόσο ο Σωκράτης Φάμελλος όσο και η Δώρα Τσαμπάζη αντέδρασαν έντονα και ανακοίνωσαν ότι προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη.

«Διαμαρτύρομαι έντονα και σας καλώ να ανακαλέσετε άμεσα την απολύτως ψευδή και δυσφημιστική ανάρτησή σας σε βάρος μου και να προβείτε στην αναγκαία αποκατάσταση, διαφορετικά θα κινηθώ δικαστικά εναντίον σας», έγραψε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Τελικά η ανοησία είναι όντως ανίκητη. Τα λέμε στα δικαστήρια. Και τότε θα μας εξηγήσεις ποιος και γιατί σε έβαλε να λες αυτές τις χυδαιότητες» σημείωσε από την πλευρά της η δημοσιογράφος.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Εφη Αχτσιογλου απάντησε στο ίδιο κλίμα: «Να ανακαλέσετε άμεσα τις άκρως ψευδείς δηλώσεις σας που εμπλέκουν το όνομά μου. Επιφυλάσσομαι για την άσκηση κάθε δικαιώματος που απορρέει από τον νόμο».

Η επίμαχη ανάρτηση του «Ιoannis» και η απάντηση Φάμελλου. Το tweet δεν είχε κατέβει μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου, με τον γράφοντα επιμένει στον ισχυρισμό του

Σημειώνεται πως ο Σωκράτης Φάμελλος δεν συγκαταλέγεται μεταξύ όσων αντιπλιτεύονται την ηγεσία, ωστόσο έχει γραφτεί ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί την απομάκρυνση του από τη θέση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Οπως επίσης έχει γραφτεί ότι το επιτελείο της Κουμουνδούρου δεν έχει τον απόλυτο έλεγχο του ψηφιακού στρατού, καθώς η κομματική μηχανή τριχοτομείται σε Κασσελακικούς, «κίνηση των 87» και Πολακικούς.

Οπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να παρέμβει, λέγοντας πως στηρίζει αμέριστα «τον Σωκράτη Φάμελλο απέναντι στην αήθη επίθεση που δέχτηκε»

«Η χυδαιότητα έχει υπερβεί κάθε όριο και το ζούμε πλέον καθημερινά» προσέθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης στην ανάρτησή του, με σχολιαστές να του επισημαίνουν, πάντως, πως το tweet του «Ιoannis» κοινοποιήθηκε –μεταξύ άλλων– από τον γνωστό ανώνυμο λογαριασμό «Πεν Νταλαούρα», ο οποίος στηρίζει φανατικά την ηγεσία.

Η παρέμβαση Κασσελάκη για το tweet του «Ιoannis». Κάτω από την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επώνυμοι χρήστες του X ζήτησαν την ευθεία αποδοκιμασία των τρολ από την Κουμουνδούρου

Ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, τακτικός χρήστης του X και ο ίδιος, δεν άργησε να λάβει κι εκείνος θέση στη συζήτηση που άνοιξε, γράφοντας στο δικό του προφίλ:

«Ορθή η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για όλον αυτό τον οχετό που έχουν βγάλει ο ένας εναντίον του άλλου εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μήπως να κάνουν επιτέλους και την αυτοκριτική τους; Ολη αυτή την τοξικότητα και την χυδαιότητα οι ίδιοι δεν την εξέθρεψαν τόσα χρόνια; Δηλαδή όταν ολοί χυδαιολογούσαν εναντίον μου και εναντίον της οικογενείας μου ήταν καλά; Αυτά πρέπει να αποκλείσουμε από την πολιτική».

Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου δεν έδωσε ποτέ εξηγήσεις για τα λεγόμενα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι η ύπαρξη των κομματικών στρατών στο Διαδίκτυο έχει καταγγελθεί ξανά, στο παρελθόν, ακόμη και από στελέχη του ίδιου του κόμματος. Οι καταγγελίες αυτές δεν γίνονταν βέβαια σε κενό χρόνο, αλλά εν μέσω περιόδων εσωκομματικής σύγκρουσης, όπως η παρούσα, και συνήθως αφότου τα τρολ είχαν ήδη… «δαγκώσει» τους μετέπειτα καταγγέλοντες (βλ. περιπτώσεις Σκουρλέτη, Αχτσιόγλου, Ραγκούση).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...