442
Από την πρώτη ημέρα της παρουσίας Πολάκη στη Βουλή ως ανεξάρτητου βουλευτή | In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη ζητούν την άμεση απομάκρυνση Πολάκη από τα ηγετικά όργανα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 19:17
Από την πρώτη ημέρα της παρουσίας Πολάκη στη Βουλή ως ανεξάρτητου βουλευτή
|In Time News / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Στελέχη ζητούν την άμεση απομάκρυνση Πολάκη από τα ηγετικά όργανα

Protagon Team Protagon Team 26 Ιουλίου 2024, 19:17

Η υπόθεση Πολάκη εγκυμονεί «κίνδυνο εκφυλισμού και γελοιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ» σύμφωνα με εκτιμήσεις που διέρευσαν το απόγευμα της Παρασκευής, την επομένη της απομάκρυνσης του βουλευτή Χανίων από την Κοινοβουλευτική Ομάδα (και μόνο), στελέχη που πρόσκεινται στη λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση.

Οι εν λόγω πηγές, οι οποίες συνδέονται με την κίνηση των «87», θέλησαν ουσιαστικά με την παρέμβασή τους αυτή να καλέσουν τον Στέφανο Κασσελάκη να θέσει τον «αψύ Σφακιανό» εκτός των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, με αφορμή τη συμπεριφορά του το προηγούμενο 24ωρο απέναντι στη συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή (ή και γενικότερα: είχε προηγηθεί πριν λίγες ημέρες η λεκτική επίθεση Πολάκη στη Μαρία Συρεγγέλα).

«Η διαγραφή του από την ΚΟ δεν μπορεί να είναι μια απόφαση που λαμβάνεται εν βρασμώ, ούτε ένας επικοινωνιακός ελιγμός για να ξεπεραστεί η πίεση της στιγμής. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να επανεξεταστεί» σχολίασαν χαρακτηριστικά.

Θύμισαν επίσης πως «ο Παύλος Πολακης δεν είναι ένα απλό μέλος της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Σφακίων», όπως υπέγραψε ο ίδιος σε ανάρτησή του για τις εξελίξεις της Πέμπτης, αλλά «μέλος των καθοδηγητικών οργάνων και της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ».

Με βάση αυτά τα παραπάνω ξεκαθάρισαν ότι «αν η διαγραφή του από την ΚΟ δεν συνοδευτεί άμεσα με την απομάκρυνση του από τα ηγετικά όργανα και την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος, θα μας καταστήσει απολύτως αναξιόπιστους στην κοινή γνώμη. Ο πρόεδρος πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Αλλά πρέπει να αποφασίσει. Οποιος πατάει σε δυο βάρκες, συνήθως πέφτει στο νερό».

Το ίδιο απόγευμα, πάντως, οι όποιες σκέψεις για την οριστική αποπομπή Πολάκη από το κόμμα δεν είχαν κατατεθεί στα όργανα, όπως πληροφορείται το Protagon.

Επιπλέον, πηγές της Κουμουνδούρου εξηγούσαν πως το καταστατικό του κόμματος προβλέπει συγκεκριμένη διαδικασία για τη διαγραφή ενός στελέχους, όπως γνωμοδότηση του ανώτατου οργάνου στο οποίο συμμετέχει ο ελεγχόμενος. Στην περίπτωση του κ. Πολάκη το όργανο αυτό είναι η Κεντρική Επιτροπή.

Κατά τ’ άλλα, το μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι «ο Παύλος Πολάκης τέθηκε εκτός ΚΟ με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη», ο οποίος κινήθηκε άμεσα όταν είδε το βίντεο με την επίμαχη τοποθέτηση του κρητικού βουλευτή στη Βουλή. Ενδεικτική των προθέσεων της ηγεσίας είναι βέβαια και η φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβασή του επί του θέματος στην ΚΟ του κόμματος, μόλις μερικές ώρες μετά το περιστατικό, πως «ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ».

Νωρίτερα την Παρασκευή, κυβερνητικές πηγές έκαναν λόγο για υποκριτική στάση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαγραφή Πολάκη, η οποία έγινε «για τα μάτια του κόσμου». Και αυτό διότι «μέσα στο περιβάλλον πολιτικής αποσύνθεσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ένας κρατάει τον άλλον» (περισσότερα εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...