578
Ο διάλογος Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στο Χ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απο την ενημέρωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολιτικους συντάκτες | INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Σεβόμαστε τον κ. Δραγασάκη αλλά έπρεπε να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας – «Ευτυχές που αποκρίθηκε ο κ. Ανδρουλάκης»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 14:24
Ο διάλογος Κασσελάκη - Ανδρουλάκη στο Χ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει απο την ενημέρωση της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ προς τους πολιτικους συντάκτες
|INTIMEnews

ΣΥΡΙΖΑ: Σεβόμαστε τον κ. Δραγασάκη αλλά έπρεπε να υπερασπιστούμε τις πολιτικές μας – «Ευτυχές που αποκρίθηκε ο κ. Ανδρουλάκης»

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 14:24

«Σεβόμαστε τον κ. Δραγασάκη και την ιστορία του. Εχει τιμήσει τον ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έχει τιμήσει με κυβερνητικά αξιώματα και θέσεις ευθύνης. Ασκησε όμως μία απολύτως αποδομητική κριτική» και ο ΣΥΡΙΖΑ όφειλε «να υπερασπιστεί τις πολιτικές του». Την απάντηση αυτή έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του  κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, κληθείσα να σχολιάσει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τη Δευτέρα, το  ύφος της «αποχαιρετιστήριας» ανακοίνωσης της Κουμουνδούρου για τον πρώην υπουργό και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τσίπρα  – η οποία όπως ήταν επόμενο, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητα πάντως από τις δηλώσεις περί… σεβασμού στον Γιάννη Δραγασάκη, η κυρία Κεχαγιά δεν θέλησε να τοποθετηθεί (δεδομένου βέβαια ότι ούτε και της ετέθη αντίστοιχη ερώτηση) για τις ειρωνείες Πολακη έναντι του άλλοτε «συντρόφου» και συναδέλφου του στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τα άλλα, και πιάνοντας το νήμα του (νέου) ανοίγματος στο ΠΑΣΟΚ από εκεί που το άφησε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, η κυρία Κεχαγιά σημείωσε ότι ο Στέφανος Κασσελκης, αφού  συνεχάρη (δείτε τη σχετική ανάρτηση κάτω) τον Νίκο Ανδρουλάκη «για την εξαιρετική πρωτοβουλία του να συναντήσει στην Κύπρο την Χαρίτα Μάντολες, τον κάλεσε να θέσει και ο ίδιος από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ το ζήτημα των αγνοούμενων στους ευρωσοσιαλιστές. Και μαζί Ευρωαριστερά και Ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουν από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση για τους αγνοούμενους της Κύπρου».

Και στο ερώτημα αν  η πρόσκληση που απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης στο Νίκο Ανδρουλάκη για να θέσει το ζήτημα των αγνοουμένων στους Ευρωσοσιαλιστές, εντάσσεται σε μια προσπάθεια συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, επιβεβαίωσε ότι όντως έγινε στο πλαίσιο που έχει ήδη περιγράψει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε κοινοβουλευτικό επίπεδο και αντίστοιχα για τη λήψη κοινών πρωτοβουλιών μεταξύ Ευρωαριστεράς και Ευρωσοσιαλιστών.

Χαρακτήρισε, μάλιστα «ευτυχές» ότι ο κ. Ανδρουλάκης αποκρίθηκε σε αυτήν την πρόσκληση (δείτε κάτω την απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στα συγχαρητήρια Κασσελάκη).

Με αφορμή δε τη συμμετοχή αμφότερων στις κοινές εκδηλώσεις στην Κύπρο, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο κ. Κασσελάκης θέλησε να δείξει πως  όταν υπάρχει «κοινός τόπος», δεν πρέπει «να αφήνουμε τις ευκαιρίες να περνάνε».

Όσον αφορά το τι μέλλει γενέσθαι με τα κομματικά μέσα ενημέρωσης, η Βούλα Κεχαγιά επανέλαβε το γνωστό: ότι  μέχρι το τέλος του μήνα θα πρέπει οι διοικήσεις και οι εργαζόμενοι να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για μια «βιώσιμη λύση» στη βάση της απόφασης της Πολιτικής Γραμματείας  ότι ότι πλέον θα απορροφούν το 45% της κρατικής επιχορήγησης. Εκείνοι -συμπλήρωσε- «ξέρουν καλύτερα» και «είναι εφικτό να βρουν μια βιώσιμη λύση».

Αναφορικά τέλος με τα οικονομικά του κόμματος εν γένει, η κυρία Κεχαγιά αρκέστηκε να δηλώσει ότι με την απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, «δεν αφήνεται καμία σκιά» είτε για την ηγεσία των προηγούμενων ετών, είτε για τη σημερινή, ενώ για τις σχέσεις Κασσελάκη-Τσίπρα, υπενθύμισε ότι στην τελευταία σχετική αναφορά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τις είχε χαρακτηρίσει πολιτικές».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...