426
| ΙnTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η ΚΕ – Στο τραπέζι o αποκλεισμός Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2024, 10:38
|ΙnTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε βαρύ κλίμα συνεδριάζει η ΚΕ – Στο τραπέζι o αποκλεισμός Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2024, 10:38

Στα ύψη η πόλωση στον ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες το ενδεχόμενο αποκλεισμού του Στέφανου Κασσελάκη από την κούρσα της ηγεσίας εξακολουθούσε να βρίσκεται στο τραπέζι, παρά το γεγονός ότι απέσυρε το εξώδικο προς τα όργανα του κόμματος.

Ο ίδιος δήλωσε ότι ο σκοπός του εξωδίκου «επετεύχθη» και ότι το αποσύρει «ώστε να μην υπάρχει κανένα άλλοθι» όσων επιθυμούν να μη λάβει μέρος στις εσωκομματικές εκλογές.

Ωστόσο το αντικασσελακικό μπλοκ στην Κουμουνδούρου (αποτελούμενο από τους «87» μέχρι στελέχη του κλίματος του Νίκου Παππά και άλλων πλέον) δεν φαινόταν έτοιμο να κάνει κάποιο βήμα πίσω. Ηταν ενδεικτική η ψηφοφορία της Παρασκευής στην Πολιτική Γραμματεία, όπου η πλειοψηφία δεν έδειξε καμία διάθεση αναβολής της «μάχης» στην Κ.Ε..

Κι αυτό, παρά τις προειδοποιήσεις, και από στελέχη εκτός του κασσελακικού στρατοπέδου, ότι οι εξελίξεις προμηνύουν νέα διάσπαση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Για τη βουλευτή του κασσελακικού στρατοπέδου Θεοδώρα Τζάκρη ήταν σαφές πως «η απόφαση για συνεδρίαση της Κ.Ε. με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία κι οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις αποφάσεις του ανώτερου κομματικού οργάνου, ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να έχει το βλέμμα του στο συνέδριο, το οποίο ελπίζει να τον αναβαπτίσει ως αρχηγό του κόμματος.

«Είναι αυτονόητο καταστατικά πως το συνέδριο πρέπει να αποφανθεί αν επικυρώνει την πρόταση μομφής της Κ.Ε.» είπε στον ΑΝΤ1 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. «Ας πούμε ότι το συνέδριο ακυρώνει την απόφαση της Κ.Ε. για άρση εμπιστοσύνης: και σε αυτή την περίπτωση θα πάμε σε εκλογή προέδρου» διευκρίνισε.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση μετά από καιρό, ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την άποψη πως «σύμφωνα με το καταστατικό, de facto και de jure» ο ίδιος παραμένει, από την απόφαση της πρότασης μομφής έως το έκτακτο συνέδριο, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιμονή Κασσελάκη στην ερμηνεία αυτή αναμενόταν να αξιποιηθεί από τους «87» και τους συνοδεοιπόρους τους στην Κ.Ε.. Στελέχη του οργάνου που ρωτήθηκαν αν η στάση τους αλλάζει μετά την απόσυρση του εξωδίκου σχολίαζαν με νόημα ότι δεν είχε αποσυρθεί και η υπογραφή του στην εξώδικη διαμαρτυρία ως προέδρου του κόμματος…

Συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο;

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα το φως της δημοσιότητας είδαν πληροφορίες ότι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη σκοπεύουν να συγκεντρωθούν έξω από το ξενοδοχείο όπου θα λάβει χώρα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης, ωστόσο, προχώρησε σε δημόσια δήλωση μέσω ανάρτησης, χαρακτηρίζοντας τις πληροφορίες αυτές ως «προβοκάτσια», διαχωρίζοντας τη θέση του από οποιαδήποτε τέτοια κινητοποίηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...