305
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην κάλπη της Κ.Ε. | InTime News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2024, 11:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/09/2024 14:00
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην κάλπη της Κ.Ε.
|InTime News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2024, 11:05
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 08/09/2024 14:00

Ολοκληρώθηκε στη μία το μεσημέρι η μυστική ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ επί της πρότασης μομφής κατά του προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη που κατέθεσαν τα 100 μέλη του οργάνου που πρόσκεινται στους «87».

Σύμφωνα με πληροφορίες επί συνόλου 295 μελών της Κεντρικής Επιτροπής ψήφισαν με φυσική παρουσία στην κάλπη 210 άτομα ενώ 64 μέλη που δεν μπορούσαν να παραβρεθούν ψήφισαν τηλεφωνικά. Επίσης 21 μέλη δεν απάντησαν στο τηλέφωνο. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η καταμέτρηση.

Νωρίτερα, στην αίθουσα του κεντρικού ξενοδοχείου όπου διεξήχθησαν οι διαδικασίες της διήμερης Κ.Ε., είχαν στηθεί τρεις κάλπες, στις οποίες τα μέλη ψήφισαν αλφαβητικά, για να διευκολυνθεί η διαδικασία.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αναμενόταν αργότερα τη μεσημέρι, μετά την καταμέτρηση των ψήφων.

Υπενθυμίζεται πως για να εγκριθεί η πρόταση μομφής απαιτούνται το 50% συν μία ψήφος του συνολικού αριθμού των μελών της Κ.Ε., δηλαδή πρέπει να την υπερψηφίσουν 148 από τα 295 μέλη του οργάνου.

«Ο πρόεδρος του κόμματος οφείλει επιτέλους να αναλάβει την ευθύνη και να προκηρύξει εκλογές προέδρου. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» ανέφερε στο επίμαχο κείμενο της η ομάδα των «87», προσθέτοντας πως το κόμμα είναι αντιμέτωπο με μια πρωτοφανή κρίση. Τυχόν νίκη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης συνεπάγεται προσφυγή σε έκτακτο συνέδριο όπου το αποκλειστικό του αντικείμενο θα είναι η επίσημη ανακήρυξη υποψηφιοτήτων για την ηγεσία.

Στην περίπτωση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρει απέναντί του (και) τον Παύλο Πολάκη, καθώς ο κρητικός βουλευτής ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του το Σάββατο, παρότι ο ίδιος δεν κατέθεσε πρόταση μομφής.

Εφόσον επικρατήσει η νυν ηγεσία, ο Στέφανος Κασσελάκης είναι εκείνος ο οποίος θα οδηγήσει το κόμμα στο καταστατικό συνέδριο του Οκτωβρίου, προκειμένου να επιφέρει σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνουν και το όνομα.

Το ψηφοδέλτιο που μοιράστηκε στα μέλη της Κ.Ε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...