320
Μία χαρακτηριστική εικόνα από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: οι μισοί αποθεώνουν τον Στέφανο Κασσελάκη και οι άλλοι μισοί κάθονται με σκυμμένο το κεφάλι | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

ΣΥΡΙΖΑ, ο κύβος ερρίφθη: Οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 15:50
Μία χαρακτηριστική εικόνα από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ: οι μισοί αποθεώνουν τον Στέφανο Κασσελάκη και οι άλλοι μισοί κάθονται με σκυμμένο το κεφάλι
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / IntimeNews

ΣΥΡΙΖΑ, ο κύβος ερρίφθη: Οι «87» κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2024, 15:50

Ελάχιστα λεπτά πέρασαν από την ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη και την άρνησή του να πάει σε κάλπες για (επαν)εκλογή αρχηγού, όπως του είχαν ζητήσει νωρίτερα 99 στελέχη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και η εσωτερική αντιπολίτευση του κόμματος, προσκείμενη στον Αλέξη Τσίπρα, έκανε την επόμενη κίνηση: οι «87» που καλούσαν τον πρόεδρο να πάει σε εκλογές κατέθεσαν πρόταση μομφής.

Την πρόταση μομφής κατέθεσε εκ μέρους των «87» ο Γιάννης Μπουλέκος και συνοδεύεται από 100 υπογραφές.

Οπως ανέφεραν στο κείμενό τους οι «87» ο κ. Κασσελάκης «θεωρεί την ανασύνθεση της προοδευτικής παράταξης ως προϊόν της διαπλοκής».

«Διχάζει και βυθίζει στην εσωστρέφεια τον ΣΥΡΙΖΑ και επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και σύμφωνα με το άρθρο 20 του καταστατικού ζητάμε να εκφραστεί η βάση» προσθέτουν.

Δείτε την πρόταση μομφής:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση μομφής κατατέθηκε αφού μετρήθηκε ότι αυτή έχει όχι απλά πιθανότητες να υπερψηφιστεί, αλλά ότι είναι σχεδόν βέβαιο. Η πλευρά Τσίπρα εκτιμούσε το μεσημέρι του Σαββάτου ότι είχε τις απαραίτητες ψήφους στην ΚΕ (χρειάζονται 148) για να περάσει η δυσπιστία κατά του κ. Κασσελάκη —το γεγονός δε ότι από την πλευρά του προέδρου άρχισαν τα τηλέφωνα σε μέλη του οργάνου για να βολιδοσκοπηθούν οι προθέσεις τους, μαρτυρά το (αριθμητικό) πρόβλημα της ηγεσίας.

Άλλωστε, σε μια πρώτη αντίδραση και ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων, έσπευσε να συνταχθεί με την πρόταση μομφής των «87» και να προαναγγείλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Το ζήτημα, ωστόσο, είναι ότι με βάση το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον μια πρόταση μομφής ψηφιστεί τότε το κόμμα πάει άμεσα σε έκτακτο συνέδριο και όχι σε εκλογές αρχηγού από τη βάση, τις οποίες ζητά η πλευρά Τσίπρα και αρνείται ο κ. Κασσελάκης. Ένα συνέδριο, καταστατικό, έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο και σε κάθε περίπτωση θεωρείται ότι ελέγχεται από τον νυν πρόεδρο όπως αποδείχτηκε και τον περασμένο χειμώνα. Ένα συνέδριο επίσης μπορεί να αρνηθεί την προσφυγή στις κάλπες…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...