314
Δήλωση Τσίπρα και ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας | INTIMEnews

Tσίπρας: Αποφασιστική και συντεταγμένη απάντηση στο θράσος του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 17:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2020 18.50
Δήλωση Τσίπρα και ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου για την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας
|INTIMEnews

Tσίπρας: Αποφασιστική και συντεταγμένη απάντηση στο θράσος του Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2020, 17:41
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2020 18.50

Απέναντι στο θράσος του Ερντογάν, η Ελλάδα οφείλει να απαντήσει συντεταγμένα και αποφασιστικά, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια των εξοργιστικών δηλώσεων του «σουλτάνου» (εδώ) που παραλλήλισε την κατάσταση στα κλειστά σύνορα του Εβρου με τις θηριωδίες των Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Καμία πρόκληση δεν θα πετύχει το στόχο της, καμία παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων δε θα πρέπει να μένει αναπάντητη, διεμήνυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στο Facebook (δείτε τη κάτω), κάνοντας αναφορά στα περιστατικά με την τουρκική ακταιωρό που χτύπησε στην πρύμνη σκάφος του Λιμενικού Σώματος στα ανοικτά της Κω (εδώ), αλλά και στην υπερπτήση τουρκικών μαχητικών στον Εβρο σε ύψος 500 ποδών (εδώ).

Τις τελευταίες ημέρες έχουν κλιμακωθεί και αναβαθμιστεί επικίνδυνα οι προκλήσεις από τη πλευρά της Τουρκίας. Οι…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Woensdag 11 maart 2020

Μήνυμα ενότητας των Ελλήνων απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα έστειλε νωρίτερα, με επίσημη ανακοίνωση, και η Κουμουνδούρου.

«Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Ελληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας»,  αναφέρεται στην ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης).

Οι σημερινές επιθετικές δηλώσεις αλλά και ενέργειες της Τουρκίας, τόσο με την τουρκική ακταιωρό στην Κω όσο και με την υπερπτήση τουρκικού μαχητικού πάνω από τον Εβρο, είναι απαράδεκτες και αντανακλούν τον ολισθηρό και εξαιρετικά επικίνδυνο δρόμο που επιλέγει να ακολουθήσει η τουρκική ηγεσία. Οφείλει να κατανοήσει ότι το διεθνές δίκαιο και η αρχή καλής γειτονίας αποτελούν τη μόνη βάση για ειρήνη και συνεργασία στην περιοχή.

Να γνωρίζει η τουρκική ηγεσία ότι οι Ελληνες είναι ενωμένοι απέναντι σε οποιαδήποτε παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Πρόκειται για μία προφανή αλλαγή στάσης και ρητορικής από τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει να αφήνει πίσω του τοποθετήσεις και επίσημες ανακοινώσεις με τις οποίες υιοθετούσε ακόμα και fake news της τουρκικής προπαγάνδας, όπως τα περί νεκρών προσφύγων από ελληνικά πυρά στον Εβρο (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...