378
Το Σάββατο, πιθανότατα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ολγας Γεροβασίλη (φωτ. αρχείου) | Dimitris Peristeris / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Γεροβασίλη – Ποιοι τη στηρίζουν

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 22:35
Το Σάββατο, πιθανότατα, η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ολγας Γεροβασίλη (φωτ. αρχείου)
|Dimitris Peristeris / SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα Γεροβασίλη – Ποιοι τη στηρίζουν

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2024, 22:35

Η Ολγα Γεροβασίλη φαίνεται πως θα είναι η υποψήφια που θα διεκδικήσει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την παρέμβαση Τσίπρα και την επακόλουθη προκήρυξη νέου γύρου εσωκομματικών εκλογών από τον Στέφανο Κασσελάκη την Πέμπτη, κατά την έναρξη του 4ου Συνεδρίου του κόμματος.

Στο πρόσωπο της συγκεκριμένης βουλευτή κατέληξαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία συναντήθηκαν, αργά το βράδυ της Πέμπτης, με σκοπό την εκλογή του προσώπου που θα βρεθεί απέναντι στον νυν πρόεδρο, όπως  μετέδωσε το skai.gr. Στην συνάντηση αυτή μετείχαν οι Χρήστος Σπίρτζης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Κατερίνα Νοτοπούλου, Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης και Διονύσης Καλαματιανός.

Ωστόσο, η πρώην υπουργός φέρεται να είχε μπαράζ συναντήσεων και με άλλα στελέχη, όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας –του οποίου το όνομα ακουγόταν αρκετά, αλλά τελικά δεν θα είναι υποψήφιος, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος– ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και με άλλους βουλευτές.

Προκύπτει πως η στρατηγική της κυρίας Γεροβασίλη είναι να μην υπάρχει διάσπαση των δυνάμεων απέναντι στον κ. Κασσελάκη, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Κατά την ίδια πηγή, η υποψηφιότητά της αναμενόταν να ανακοινωθεί επισήμως το Σάββατο.

Το protothema.gr ανέφερε ότι την υποψηφιότητα Γεροβασίλη στηρίζει ανοιχτά και ο Αλέξης Τσίπρας.

Ποιοι στέκονται στο πλευρό Κασσελάκη

Τις επόμενες κινήσεις του καταστρώνει όμως και το στρατόπεδο Κασσελάκη στο πλευρό του οποίου εξακολουθούν και παραμένουν στελέχη που τον στήριξαν στην ολιγόμηνη θητεία του. Πρόκειται για σταθερούς υποστηρικτές οι οποίοι μάλιστα φαίνονται πως είναι σίγουροι για την νίκη του. Μεταξύ των υποστηρικτών του είναι η Θοδώρα Τζάκρη, η Δώρα Αυγέρη, ο Πέτρος Παππάς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης και η Ραλλία Χριστίδου.

Γρίφος παρέμενε, κατά το skai.gr, η στάση που θα κρατήσει ο Παύλος Πολάκης.

Οι πιθανές ημερομηνίες των εκλογών

Οσον αφορά τις πιθανές ημερομηνίες της νέας εκλογικής μάχης, μια πιθανή ημερομηνία είναι η 10η Μαρτίου, αν και πολλοί αναδείκνυαν τη δυσκολία ενός τέτοιου εγχειρήματος τόσο σύντομα, καθώς, μεταξύ άλλων, πρέπει να προηγηθεί η εκκαθάριση του μητρώου μελών.

Από την άλλη, στα μέσα Μαρτίου αναμενόταν ο Στέφανος Κασσελάκης να παρουσιαστεί στη Θήβα, προκειμένου να κάνει την στρατιωτική του θητεία. Ακολουθούν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και αυτό της 25ης Μαρτίου –είναι δύσκολο να ληφθεί απόφαση για εκλογές εκείνο το διάστημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...