536
| InTime News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά πυρά κατά Ζαχαριάδη «με το καλημέρα»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2023, 16:44
|InTime News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά πυρά κατά Ζαχαριάδη «με το καλημέρα»

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2023, 16:44

Με πυρά εκ των έσω ξεκίνησε η προσπάθεια του Κώστα Ζαχαριάδη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων στις επικείμενες εκλογές του Οκτωβρίου, αφότου ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε το χρίσμα από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος την Πέμπτη.

Την αρχή έκανε ο Παύλος Πολάκης, μέλος ο ίδιος της Πολιτικής Γραμματείας, η οποία κατά τ’άλλα δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τον επίσημο, πλέον, υποψήφιο για την πρωτεύουσα, μέσω ανάρτησής του στο Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής και πρώην υπουργός χαρακτήρισε «μέγα λάθος» την απόφαση της πλειοψηφίας του κομματικού οργάνου να απορρίψει την υποψηφιότητα του καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά.

«Χθες στη συνεδριαση της Πολιτικής Γραμματείας στήριξα και έντονα μάλιστα την υποψηφιότητα για το Δήμο της Αθήνας του Νίκου Παππά, η οποια απορρίφθηκε (…). Θεωρώντας ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ αυτήν την απόφαση, στην επόμενη ψηφοφορία ΑΠΕΙΧΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας!» έγραψε ο κ. Πολάκης την Παρασκευή, ενώ συμπλήρωσε:

«Δεν είναι στραβός ο γυαλός… Απαιτείται ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από αυτή που καποιοι ωθούν!».

Ακολούθησε η έμμεση πλην σαφής αιχμή προς το πρόσωπο του κ. Ζαχαριάδη, με τον «αψύ Σφακιανό» να γράφει πως «η νεοφιλελεύθερη Μητσοτακικη Δεξιά χρειάζεται αντίπαλο που θα τη ΝΙΚΗΣΕΙ!», έναν «αντίπαλο με ΟΡΑΜΑ-ΣΧΕΔΙΟ-ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, με ξεκάθαρη ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ και ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ, με ΘΑΡΡΟΣ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ! (…).

»Αλλιώς δεν θα εμπνευστεί κανείς με αυτά τα γενικόλογα “τεχνοκρατικά”,τα “συμπεριληπτικά”, τα “αλληλέγγυα” και τα ηθικοπλαστικά!».

Είχε προηγηθεί το πρώτο μήνυμα Ζαχαριάδη ως διεκδικητή της δημαρχίας, στο οποίο σημείωνε πως στόχος του είναι μια «Αθήνα πρωτεύουσα αλληλεγγύης και συμπερίληψης».

Ενα 24ωρο νωρίτερα ο χανιώτης βουλευτής είχε αφήσει αιχμές και κατά των Τσακαλώτου – Αχτσιόγλου, οι οποίοι διεκδικούν την ηγεσία του κόμματος, επαναλαμβάνοντας τα περί έλλειψης συγκεκριμένης πολιτικής ταυτότητας και προγράμματος.

«Βλέπω διάφορες συνεντεύξεις υποψηφίων προέδρων, και μιλώ για Τσακαλώτο και Αχτσιόγλου, όπου δε βλέπω γραμμή ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ, απλά γενικές ρετσέτες, χαρακτηρισμούς και εκτιμήσεις για τον Τσίπρα, εκθέσεις καλολογικών στοιχείων και γενικώς έπεα πτερόεντα…», σχολίαζε καυστικά ο ίδιος.

Ο Παύλος Πολάκης δεν είναι το μόνο στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας το οποίο θέλησε να καταγραφεί ανοιχτά η διαφωνία του με τις επιλογές των συντρόφων του.

Ανάρτηση, αν και σε ηπιότερους τόνους, για την επίμαχη συνεδρίαση και τις αποφάσεις που ελήφθησαν πραγματοποίησε και ο Νίκος Παππάς, ο οποίος διεκδικεί και την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι σε μεταβατική περίοδο και οι συνθήκες είναι κρίσιμες, θεωρώ υποχρέωσή μου να δημοσιοποιήσω τη στάση μου στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας», σημείωσε αρχικά, για να συμπληρώσει ότι κι εκείνος τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του διεθνούς μπασκετμπολίστα –μια επιλογή «πολιτικής lifestyle» κατ’άλλους στην Κουμουνδούρου.

Αρνητικά σχόλια για την επιλογή Ζαχαριάδη ακολούθησαν, πάντως, από πλήθος κατώτερων στελεχών και μελών του κόμματος, τα οποία δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Πέμπτης σε δημόσιες παρεμβάσεις και αναρτήσεις, παρά τις παραινέσεις των ψυχραιμότερων να αποφευχθεί (ακόμης) ένας χαμηλής έντασης «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλωστε η προ ημερών δήλωση του κ. Ζαχαριάδη υπέρ της Εφης Αχτσιόγλου ενδεχομένως ρίχνει νερό στον μύλο της εσωκομματικής αντιπαράθεσης που έχει «ανάψει» ενόψει και της κούρσας για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής να έκανε λόγο για «μεταβατική περίοδο» του κόμματος, ωστόσο η εκτίμηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «σε κρίση», όπως γράφουν πλέον και φιλικά στην Κουμουνδούρου ΜΜΕ, ενδεχομένως να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...