635
Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε στη σκιά της προγραμματισμένης για το Σάββατο Κεντρικής Επιτροπής | In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 18:24
Η Πολιτική Γραμματεία συνεδρίασε στη σκιά της προγραμματισμένης για το Σάββατο Κεντρικής Επιτροπής
|In Time News / ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πέρασε η πρόταση Κασσελάκη για αναβολή της συνεδρίασης της Κ.Ε.

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2024, 18:24

Την αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αποφασίστηκε μετά το εξώδικο Κασσελάκη στα μέλη της, αλλά και εξαιτίας της υπογραφής της εξώδικης δήλωσης ως προέδρου, εισηγήθηκαν στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης.

Ο Νίκος Σκορίνης, μέλος του κομματικού οργάνου, πρότεινε την αναβολή της Κ.Ε. σε «μία τελευταία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να βρεθεί κοινός τόπος», όπως εξήγησε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους.

Η συνεδρίαση θα μπορούσε να μετατεθεί σε επόμενο χρόνο, μετά από μία συνάντηση των πέντε υποψηφίων για την αρχηγία (Κασσελάκης, Πολάκης, Γκλέτσος, Φαραντούρης, Φάμελλος) και την ανάκληση του εξωδίκου, σύμφωνα με τον κ. Σκορίνη. «Διαφορετικά και μέσα στο κλίμα που υπάρχει η αυριανή Κ.Ε. θα σημαίνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή» όπως προειδοποίησε.

Η Θεοδώρα Τζάκρη, «εκπρόσωπος» της πλευράς Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία, υπερψήφισε την πρόταση Σκορίνη, ενώ απηύθυνε και η ίδια μία αντίστοιχη έκκληση (βλ. παρακάτω αναλυτικά).

Σύμφωνα με τη βουλευτή «η απόφαση για συνεδρίαση της Κ.Ε. με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία κι οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπέρ της πρότασης για την αναβολή της συνεδρίασης του Σαββάτου ψήφισαν επίσης ο Πάνος Ρήγας και η Ολυμπία Τελιγιορίδου ενώ λευκό ψήφισαν ο Παύλος Πολάκης και ο εκπρόσωπος της Νεολαίας Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος.

Απουσίαζαν και δεν βρέθηκαν στο τηλέφωνο η Ρένα Δούρου και η Μαρία Κυβέλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Η πλειοψηφία της Π.Γ., ωστόσο, καταψήφισε την πρόταση αναβολής της συνεδρίασης, η οποία επομένως θα λάβει χώρα κανονικά, όπως είχε εξαγγελθεί.

Η Ολγα Γεροβασίλη φέρεται να δικαιολόγησε τη στάση της –και τη στάση των εκπροσώπων των «87» στο όργανο– επισημαίνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν πήρε πίσω το εξώδικο και ότι εξακολουθεί να λέει ότι είναι προέδρου, κάτι που, όπως τόνισε, δείχνει πως δεν σέβεται τις αποφάσεις της Κουμουνδούρου.

Ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συνεδρίεαση. Αντίθετα η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι θα είναι παρούσα. Από την πλευρά Πολάκη έγινε γνωστό ότι ο βουλευτής θα απουσιάζει λόγω προγραμματισμένης εκδήλωσης στην Κρήτη.

Η παρέμβαση Τζάκρη

Από την πλευρά των «Κασσελίστας» δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω δήλωση – παρέμβαση της Θεοδώρας Τζάκρη στην Πολιτική Γραμματεία:

«Κάνω έκκληση να το ξανασκεφτείτε και να μαζέψετε την σύγκληση της Κ.Ε. με μοναδικό σκοπό τον αποκλεισμό του Κασσελάκη από την εκλογική διαδικασία. Η εν λόγω απόφαση για συνεδρίαση της Κ.Ε. με θέμα τον διοικητικό αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εκλογές προφανώς δυναμιτίζει την εκλογική διαδικασία κι οδηγεί σε διάλυση τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις οκτώ παραδοσιακές ακραίες σχισματικές φωνές της Π.Γ. προστέθηκαν κι άλλοι πέντε εκ των ενδιαμέσων, ο πρόεδρος της ΚΟ, Νίκος Παππάς, η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγγου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Μαρία Κουβέλη και η Γιώτα Μπελώνη, που με πρόσχημα το εξώδικο προσχώρησαν στο μπλοκ αυτό.

Σε αυτούς τους πέντε λοιπόν απευθύνομαι και ζητώ να το ξανασκεφτούν και να το μαζέψουν. Ιδιαιτέρως θεωρώ ότι οι δύο νομικοί εξ αυτών δεν μπορεί να υποστηρίζουν την περιστολή των πολιτικών δικαιωμάτων κάποιου, αν κι εφόσον αυτός ασκήσει κάποιο νόμιμο δικαίωμα του, όπως εν προκειμένω ήταν η εξώδικη διαμαρτυρία. Πρόκειται για νομικό σολοικισμό και πριν από όλα βουλευτές, στελέχη, μέλη, του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε επιστήμονες.

Οσοι εξ υμών το θεωρείτε ως μείζον θέμα μπορείτε να πάρετε και τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες, με τελικό όμως στόχο τον κατευνασμό, αλλά και σύμφωνα πάντα με τα όσα ο/η καθείς/καθεμία πιστεύει.

Κάνω λοιπόν έκκληση στην σωφροσύνη ανθρώπων που σέβονται την πορεία τους και την υστεροφημία τους. Δεν έχω τίποτα να περιμένω από ανθρώπους που θέλουν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί είναι ικανοί για όλα και για την χρήση κάθε διοικητικού μέτρου για να εξοβελίσουν την λαϊκή βούληση και να αποφύγουν την αυστηρή της κρίση. Υπάρχει η ανάγκη ενός modus vivendi ανάμεσα στη προφανή κασσελακική πλειοψηφία της βάσης και στην αντικασσελακική πλειοψηφία της Κ.Ε.».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...