464
Η Θεοδώρα Τζάκρη κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της Κ.Ε. | InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Απέχουν οι «κασσελίστας» από την Κεντρική Επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2024, 14:33
Η Θεοδώρα Τζάκρη κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών της Κ.Ε.
|InTime News / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Απέχουν οι «κασσελίστας» από την Κεντρική Επιτροπή

Protagon Team Protagon Team 12 Οκτωβρίου 2024, 14:33

Φορτισμένη ατμόσφαιρα επικράτησε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ξενοδοχείο στο οποίο συγκλήθηκε η έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που έχει ως αντικείμενο τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές, καθώς υπήρξαν έντονες διαφωνίες για τον αριθμό των μελών που απαρτίζουν το σώμα αλλά και για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας κατά την είσοδο στην αίθουσα.

Ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της Κ.Ε. που συντάσσεται με τον Στέφανο Κασσελάκη, κατήγγειλε μία «γελοία μεθόδευση» με την οποία προσμετρούνται ως παρόντες μέλη του κομματικού οργάνου που δεν έχουν πάρει καρτελάκι.

«Παρευρεθήκαμε στον χώρο για πολύ συγκεκριμένους πολιτικούς λόγους, δεν πήραμε καρτελάκια και δεν δώσαμε διαπιστευτήρια και θέλουν να μας προσμετρήσουν ώστε να έχουν απαρτία» ανέφερε. «Μια ακόμα απαράδεκτη μεθόδευση. Είναι πολιτική η στάση μας, δεν νομιμοποιούμε τη διαδικασία. Είναι μια διαδικασία που θυμίζει μαύρες μέρες» σημείωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση των παρευρισκεμένων για ποιους λόγους δεν λαμβάνει μέρος στη συνεδρίαση.

Το βίντεο των δηλώσεων του Θανάση Οικονόμου από την πλευρά Κασσελάκη

Πηγή του περιβάλλοντος Κασσελάκη συμπλήρωσε ως προς τα παραπάνω πως οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι «έβαλαν μη μέλη με κάρτα μέλους της Κ.Ε. μέσα στην αίθουσα» ενώ όταν ζητήθηκε «να γίνει ταυτοποίηση όσων βρίσκονται στην αίθουσα αρνήθηκαν».

Οι καταγγελίες πυροδότησαν διαπληκτισμούς μεταξύ των παρευρισκομένων που υποστηρίζουν τον καθαιρεθέντα πρόεδρο και της λεγόμενης πλειοψηφίας.

Ενταση και διαξιφισμοί έξω από τον χώρο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, οι υποστηρικτές του Κασσελάκη προέβαλαν τη θέση πως «εκλείπει ο λόγος της συνεδρίασης», έπειτα από τη δήλωση του πρώτου την Παρασκευή ότι αποσύρει το εξώδικο κατά των κομματικών οργάνων.

Για το λόγο αυτό έκαναν γνωστό πως μετά την έναρξη (;) των εργασιών της Κ.Ε., στην αίθουσα θα μείνει μόνο η Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία εκπροσωπεί την πλευρά Κασσελάκη, ενώ οι υπόλοιποι θα αποχωρήσουν –στόχος να μην υπάρξει η απαραίτητη απαρτία (148 μέλη) για την συνεδρίαση.

«Εχει περάσει μιάμιση ώρα από την ανακοινωθείσα ώρα έναρξης των εργασιών της Κ.Ε. και οι εργασίες της δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη γιατί δεν υπάρχει απαρτία. Η Γραμματέας και οι 87 καλούν συνεχώς μέλη, τα οποία όμως αρνούνται προς ώρας να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή. Τι άλλο μέλλει γενέσθαι; Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα την συμμετοχη του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές» σημείωσε η κυρία Τζάκρη σε συνέχεια των παραπάνω.

Το βίντεο των δηλώσεων της Θεοδώρας Τζάκρη

Λίγο πριν από τις 15:00 οι πληροφορίες από τον χώρο της συνεδρίασης της Κ.Ε. ανέφεραν ότι το αντικασσελακικό μπλοκ –οι «87» ή αλλιώς «φρουρά Τσίπρα», στελέχη του κλίματος του Νίκου Παππά αλλά και πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Παύλο Πολάκη– δεν είχε κατορθώσει να υπάρξει απαρτία (κατά πληρογορίες έλειπαν δύο μέλη).

Σημειώνεται πως ο Παύλος Πολάκης φέρεται να παρότρυνε μέλη της Κ.Ε. να εμφανιστούν στη συνεδρίαση, παρότι ο ίδιος απουσιάζει στην Κρήτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...