189
Πούτιν και Σολτς σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Μόσχα | Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Συνομιλία Πούτιν – Σολτς και ελπίδες για αποκλιμάκωση

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 20:39
Πούτιν και Σολτς σε παλαιότερη συνάντησή τους στη Μόσχα
|Kay Nietfeld/picture alliance via Getty Images

Συνομιλία Πούτιν – Σολτς και ελπίδες για αποκλιμάκωση

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2022, 20:39

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς για την κατάσταση στην Ουκρανία είχε την Τετάρτη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με την υπηρεσία ειδήσεων, NEXTA, που εδρεύει στην Πολωνία, το Κίεβο ζήτησε τη μεσολάβηση του γερμανού καγκελαρίου για τη διοργάνωση μιας συνάντησης μεταξύ του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και του Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «επιλογές σχετικά με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες» και ο ρώσος πρόεδρος «παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές μαχών», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Επιπλέον, «δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στις ανθρωπιστικές πτυχές της κατάστασης στην Ουκρανία και τις δημοκρατίες του Ντονμπάς», σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Επικαλούμενο το Κρεμλίνο, το Interfax ανέφερε ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Σολτς για τον τελευταίο γύρο συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις επαφές για το θέμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...