206
Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κορνουάλη | REUTERS/Peter Nicholls/Pool

Σύνοδος Κορυφής G7: Η ΕΕ καλεί τον Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 13:31
Μπόρις Τζόνσον και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν συναντήθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Κορνουάλη
|REUTERS/Peter Nicholls/Pool

Σύνοδος Κορυφής G7: Η ΕΕ καλεί τον Τζόνσον να κρατήσει τον λόγο του για το Brexit

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 13:31

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε το Σάββατο πως ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον πρέπει να κρατήσει τον λόγο του για τη συμφωνία του Brexit την οποία υπέγραψε και πως η 27μελής Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απολύτως ενιαία θέση στο ζήτημα αυτό.

«Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής και η ειρήνη στο νησί της Ιρλανδίας είναι υψίστης σημασίας», είπε η Φον ντερ Λάιεν. «Και οι δύο πλευρές πρέπει να εφαρμόσουν ό,τι συμφωνήσαμε» πρόσθεσε.

«Υπάρχει απόλυτη ενότητα στην ΕΕ για αυτό», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Νωρίτερα, και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε στον Μπόρις Τζόνσον ότι μπορεί να υπάρξει «επαναρύθμιση» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις μόνο εάν εκείνος τηρήσει τη συμφωνία διαζυγίου του Brexit που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εμανουέλ Μακρόν και Μπόρις Τζόνσον μπροστά στον φακό αμέσως μετά την συνομιλία τους

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, ο Μακρόν είπε στον Τζόνσον ότι χρειάζεται ένα «reset» στις γαλλοβρετανικές σχέσεις και παρόλο που οι δύο πλευρές έχουν κοινά συμφέροντα, οι δεσμοί τους μπορούν να βελτιωθούν μόνο εάν ο Τζόνσον τηρήσει τον λόγο του αναφορικά με το Brexit.

Από τα Ηλύσια Πεδία σχολίαζαν επίσης ότι Γαλλία και Βρετανία μοιράζονται ένα κοινό όραμα και κοινά ενδιαφέροντα σε πολλά παγκόσμια ζητήματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...