171
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους | EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUΤ

Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας έως τον Ιούνιο ζητάει τώρα ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 22:33
Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Ταγίπ Ερντογάν σε παλαιότερη συνάντησή τους
|EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE HANDOUΤ

Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας έως τον Ιούνιο ζητάει τώρα ο Ερντογάν

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2021, 22:33

Επιμένει στην προσπάθεια του να εξομαλυνθούν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ενωσης ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ζήτησε από την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ να οργανωθεί εντός του πρώτου εξαμήνου του 2021 σύνοδος μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ η ΕΕ να αναμένει «αξιόπιστες πράξεις» από την Αγκυρα.

Ο τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στη γερμανίδα καγκελάριο κατά την συνομιλία που είχαν τη Δευτέρα ότι η Αγκυρα είναι αποφασισμένη να διατηρήσει «θετικό» πνεύμα στις σχέσεις της με την ΕΕ.

Ο ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι ο Ερντογάν ζήτησε και να επικαιροποιηθεί άμεσα η ευρωτουρκική συμφωνία για το Μεταναστευτικό.

Το Βερολίνο, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η γερμανίδα καγκελάριος χαιρέτησε τα πρόσφατα «θετικά μηνύματα» και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον γερμανό κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος τόνισε ότι «είναι σημαντικό να επιτευχθεί πρόοδος στα διαφιλονικούμενα θέματα στο πλαίσιο του διαλόγου», ενώ επαναβεβαίωσε «την σημασία σταθερών και εποικοδομητικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας».

Όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος, στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης συζητήθηκαν διμερή και διεθνή θέματα, αλλά και οι προκλήσεις της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...