241
Ουκρανικά στρατεύματα «πανηγυρίζουν» τις νίκες τους | Twitter @DefenceU/via REUTERS

Συνεχίζουν την προέλαση οι Ουκρανοί, κατέλαβαν 20 ακόμη οικισμούς

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 10:41
Ουκρανικά στρατεύματα «πανηγυρίζουν» τις νίκες τους
|Twitter @DefenceU/via REUTERS

Συνεχίζουν την προέλαση οι Ουκρανοί, κατέλαβαν 20 ακόμη οικισμούς

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2022, 10:41

Συνεχίζoνται από τις ουκρανικές δυνάμεις οι ανακαταλήψεις περιοχών που είχαν καταλάβει ρώσοι εισβολείς στις Περιφέρειες του Χαρκόβου και του Ντονέτσκ, με 20 ακόμη οικισμούς να περνούν ξανά σε ουκρανικά χέρια κατά το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με το Κίεβο.

Οπως ανέφερε στην ημερήσια ενημέρωσή του το ουκρανικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων, κατά την υποχώρησή τους τα ρωσικά στρατεύματα εγκατέλειψαν βιαστικά τις θέσεις τους και έτρεξαν στα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη.

«Κατά την υποχώρησή τους, τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν εσπευσμένα τις θέσεις τους και διαφεύγουν», διαβεβαίωσε ακόμη ο ουκρανικός στρατός.

Οι ουκρανικές δυνάμεις λαμβάνουν μέτρα πλήρους ελέγχου και σταθεροποίησης στις ανακτηθείσες περιοχές.

Στην περιοχή του Λουγκάνσκ, οι ρώσοι στρατιωτικοί με τις οικογένειές τους εγκατέλειψαν την πόλη Σβάτοβο, αφήνοντας μόνο τους στρατιώτες της λεγόμενης «λαϊκής πολιτοφυλακής» από τους ντόπιους κατοίκους.

Εν τω μεταξύ, ένας διορισμένος από τους Ρώσους, αξιωματούχος στην ουκρανική Περιφέρεια του Χαρκόβου, ο Βιτάλι Γκάντσεφ, υποστήριξε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατά την ουκρανική αντεπίθεση-αστραπή στην περιοχή ήταν οκταπλάσιες από τις ρωσικές και τις φιλορωσικές δυνάμεις.

Μιλώντας στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24, ο Γκάντσεφ δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν τοποθεσίες τις οποίες κρατούσαν οι Ρώσοι στις βόρειες περιοχές της Περιφέρειας, ανοίγοντας δίοδο προς τα σύνορα με τη Ρωσία, και ότι «περίπου 5.000» άμαχοι απομακρύνθηκαν προς τη Ρωσία.

Ο Γκάντσεφ δήλωσε πως «η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη ώρα με την ώρα» και πρόσθεσε πως τα σύνορα με την Περιφέρεια Μπελγκορόντ της Ρωσίας είναι τώρα κλειστά. Το Reuters αναφέρει πως δεν ήταν άμεσα σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές από το πεδίο της μάχης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...