223
Ουκρανός στρατιώτης σε περιπολία στη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ | REUTERS/Yan Dobronosov

Συνεχίζεται η προέλαση των Ουκρανών στο Κουρσκ

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2024, 22:51
Ουκρανός στρατιώτης σε περιπολία στη ρωσική πόλη Σούντζα, στην περιφέρεια του Κουρσκ
|REUTERS/Yan Dobronosov

Συνεχίζεται η προέλαση των Ουκρανών στο Κουρσκ

Protagon Team Protagon Team 16 Αυγούστου 2024, 22:51

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι υποστήριξε την Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προωθήθηκαν κατά ένα έως τρία χλμ. σε ορισμένες περιοχές της ρωσικής περιφέρειας Κουρσκ.

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι ελέγχει 82 οικισμούς σε μια έκταση 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων μετά την επίθεση που εξαπέλυσε στις 6 Αυγούστου.

Ενημερώνοντας τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Σίρσκι ανέφερε ότι διεξάγονται μάχες στην περιοχή της Μάλαγια Λόκνια, περίπου 11,5 χλμ. από τα ουκρανικά σύνορα.

«Γενικά, η κατάσταση είναι υπό έλεγχο, όλα πάνε βάση σχεδίου», είπε ο Σίρσκι σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τον Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει πως η μάχη κοντά στη Μάλαγια Λόκνια θα επιτρέψει στον στρατό του Κιέβου να συλλάβει «πολλούς αιχμαλώτους».

Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε ότι εκατοντάδες ρώσοι στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί το τελευταίο δεκαήμερο και ελπίζουν ότι θα επιταχυνθεί η ανταλλαγή τους με Ουκρανούς που κρατούνται από τις ρωσικές Αρχές.

Ο Σίρσκι σημείωσε επίσης ότι οι σφοδρές μάχες συνεχίζονται στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας, ιδίως στο Τορέτσκ και στην περιοχή του Ποκρόβσκ.

Με χωριστή ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram ο ανώτατος διοικητής του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι συζήτησε την κατάσταση στο πεδίο της μάχης και με τον επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ Τσαρλς Μπράουν.

«Ενημέρωσα τον αμερικανό ομόλογό μου για τις αλλαγές στην επιχειρησιακή και στρατηγική κατάσταση και συζήτησα τις τρέχουσες και πιο κρίσιμες ανάγκες των ουκρανικών δυνάμεων σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό», δήλωσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...