548
Ο «Ελληνας» («Greken») Μίκαελ Τενέζος |

Συνεργός του μαφιόζου «Greken» συνελήφθη στη Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 20:10
Ο «Ελληνας» («Greken») Μίκαελ Τενέζος
|

Συνεργός του μαφιόζου «Greken» συνελήφθη στη Χαλκιδική

Protagon Team Protagon Team 7 Ιουνίου 2024, 20:10

Μέλος της συμμορίας του ελληνικής καταγωγής σουηδού Μίκαελ Τενέζος, γνωστού και ως «Greken» ή «Ελληνας» (βλ. κεντρική φώτο), συνελήφθη την Πέμπτη στη Χαλκιδική, κατόπιν συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με τις Αρχές της Σουηδίας.

Πρόκειται για 24χρονο υπήκοο της σκανδιναβικής χώρας με καταγωγή από το Καζακστάν του οποίου η σύλληψη έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν ένα πιστόλι και φυσίγγια, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Στη συνέχεια, ωστόσο, κοινοποιήθηκε στις ελληνικές Αρχές ευρωπαϊκό ένταλμα από τη Στοκχόλμη για εμπόριο όπλων, απαγωγή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και ανθρωποκτονία.

Η συμμορία, στην οποία κατηγορείται ότι μετέχει, φέρεται να έχει διαπράξει τη δολοφονία του σουηδού ράπερ «Einar».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Αναμένεται να οδηγηθεί το Σάββατο και στον εισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία έκδοσής του στη Σουηδία.

Ο νεαρός άνδρας είχε πάνω του όπλο και ναρκωτικά τη στιγμή της σύλληψής του / ΕΛ.ΑΣ.
Βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.
Η ανακοίνωση της Aστυνομίας

Από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθη χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024, σε περιοχή της Χαλκιδικής, 24χρονος αλλοδαπός στο πλαίσιο στενής συνεργασίας με τις Σουηδικές Αρχές καθώς και την υποστήριξη της Europol.

Ειδικότερα, για τον ανωτέρω είχαν περιέλθει πληροφορίες από τις Αρχές της Σουηδίας ότι είναι βασικό μέλος σε εγκληματικό δίκτυο καθώς και ότι έχει διαπράξει διάφορα εγκλήματα στη Σουηδία.

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση και διερεύνηση περαιτέρω πληροφοριακών στοιχείων κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Κατά τον αστυνομικό έλεγχο, επέδειξε πλαστή ταυτότητα αλλοδαπών Αρχών με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και σύλληψή του.

Σε επακόλουθη σωματική έρευνα καθώς και έρευνα στην οικία που διέμενε προσωρινά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

2.830 ευρώ,

-5- κινητά τηλέφωνα,-2- φορητοί υπολογιστές,

χρυσίζουσα αλυσίδα με στρογγυλό χρυσίζον μενταγιόν, ασημίζον ρολόι,

πιστόλι με γεμιστήρα με -7- φυσίγγια,

-32- φυσίγγια και

νάιλον συσκευασία συνολικού μεικτού βάρους -24,1- γραμμαρίων, περιέχουσα ναρκωτική ουσία, πιθανόν κάνναβη σε μορφή «σοκολάτας».

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Επιπλέον, ο ανωτέρω θα οδηγηθεί και ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών καθώς από τις Σουηδικές Αρχές εκδόθηκε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για παράνομη διακίνηση όπλων, πυρομαχικών ή εκρηκτικών, δολοφονία (ανθρωποκτονία) ή σοβαρή σωματική βλάβη, απαγωγή, παράνομο περιορισμό ή ομηρεία.

Υπενθυμίζεται πως ο ελληνικής καταγωγής 25χρονος Μίκαελ Αλστρομ Τενέζος, γνωστός και ως «Greken», βρισκόταν για χρόνια ψηλά στη λίστα όσων καταζητούνται από τις σουηδικές Αρχές.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της «Καθημερινής», ο Τενέζος –που γεννήθηκε το 1998 από πατέρα Ελληνα και μητέρα Σουηδή και φαίνεται να μεγάλωσε σε προάστιο της Στοκχόλμης– ήταν ανερχόμενο αστέρι του χόκεϊ πριν από την εμπλοκή του με το οργανωμένο έγκλημα.

Θα «ξεχώριζε» ωστόσο, στην πορεία, ως ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της συμμορίας «Dalen» που ήλεγχε πιάτσες ναρκωτικών στην κεντρική Σουηδία και όχι μόνο.

Οι «Dalen» ήρθαν σε σύγκρουση με μια άλλη συμμορία, εκείνη των «Foxtrot», αρχηγός της οποίας ήταν ένας 36χρονος ή 37χρονος με καταγωγή από το Ιρακινό Κουρδιστάν, ο Ράβα Ματζίντ, γνωστός και ως «Κουρδική Αλεπού».

Η σύγκρουση μεταξύ των δύο, κυρίως για τον έλεγχο του εμπορίου ναρκωτικών, ήταν που οδήγησε στον πολύνεκρο πόλεμο των συμμοριών που είχε συγκλονίσει τη Σουηδία τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...