361
Η 32χρονη Μπράντι Μπότον στη συνέντευξη της σε τηλεοπτική εκπομπή εξηγεί γιατί αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο μιας κλήσης | Dallas Morning News / Youtube

«Συνεπιβάτης μου είναι το αγέννητο παιδί μου»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 18:05
Η 32χρονη Μπράντι Μπότον στη συνέντευξη της σε τηλεοπτική εκπομπή εξηγεί γιατί αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο μιας κλήσης
|Dallas Morning News / Youtube

«Συνεπιβάτης μου είναι το αγέννητο παιδί μου»

Protagon Team Protagon Team 13 Ιουλίου 2022, 18:05

Η 32χρονη Μπράντι Μπότον οδηγούσε σε δρόμο του Τέξας όπου ζει, όταν τη σταμάτησε η Τροχαία και της έδωσε κλήση με πρόστιμο 275 δολαρίων. Ο λόγος;  Xρησιμοποιούσε τη high-occupancy vehicle lane (HOV: Λωρίδα Οχημάτων Υψηλής Πληρότητας) στην οποία επιτρέπεται να οδηγείς μόνο αν στο αυτοκίνητο υπάρχει και δεύτερο άτομο -ή και περισσότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC.

Οι λωρίδες αυτές υπάρχουν σε κάποιους δρόμους για να δώσουν κίνητρο στους πολίτες να αυξήσουν τη μέση πληρότητα των οχημάτων και των ατόμων που ταξιδεύουν, με στόχο τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης και της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η νεαρή γυναίκα, η οποία είναι έγκυος 34 εβδομάδων έδειξε τον εκνευρισμό της. «Από τη στιγμή που καταργήθηκε το συνταγματικό δικαίωμα για την άμβλωση από το Ανώτατο Δικαστήριο το αγέννητο παιδί μου υπολογίζεται ως άτομο», είπε και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να ακυρώσει την κλήση.

Η ίδια είπε, επίσης, ότι βιαζόταν να παραλάβει τον εξάχρονο γιο της. Οταν δημοσιογράφος της τηλεοπτικής εκπομπής της Dallas Morning News της επισήμανε ότι ο αστυνομικός ίσως να μην είχε άδικο αφού δεν υπήρχε άλλος μέσα στο αυτοκίνητο, εκείνη περιέγραψε το τι συνέβη: «Με σταμάτησε μόλις έβγαινα από τη Λωρίδα Οχημάτων Υψηλής Πληρότητας και με ρώτησε αν υπάρχει άλλος άνθρωπος στο αυτοκίνητο. Κι εγώ του έδειξα την κοιλιά μου και του είπα ”το μωρό μου είναι ακριβώς εδώ. Αρα υπήρχε κι άλλος στο όχημα, ναι. Το μωρό είναι ένα άτομο”».

Ο αστυνομικός, ωστόσο, φέρεται να της απάντησε ότι η χρήση αυτής της λωρίδας του δρόμου απαιτούσε δύο άτομα «εκτός του σώματος» και της επέβαλε το πρόστιμο.

Η κυρία Μπότον είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει τη Λωρίδα Οχημάτων Υψηλής Πληρότητας και κατά την προηγούμενη εγκυμοσύνη της και επεσήμανε –αφού αυτό ήταν το κύριο θέμα του περιστατικού- ότι πιστεύει πως οι γυναίκες πρέπει να έχουν μια επιλογή στο τι κάνουν με το σώμα τους. «Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και υπέρ της άμβλωσης, αλλά το δικαίωμα της επιλογής πρέπει να υπάρχει».

Ενώ ο ποινικός κώδικας του Τέξας αναγνωρίζει ένα αγέννητο μωρό ως άτομο, οι νόμοι που αφορούν τις μετακινήσεις στην Πολιτεία δεν το κάνουν. Νομικοί, πάντως, λένε ότι το περιστατικό αυτό αναδεικνύει μια «γκρίζα ζώνη» που εμφανίστηκε μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...