393
Eικόνες «Μεσαίωνα» στην Ελλάδα του 2024 | ΥοuΤube

Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που ζούσε έγκλειστη σε ξύλινο κλουβί

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 12:56
Eικόνες «Μεσαίωνα» στην Ελλάδα του 2024
|ΥοuΤube

Συνελήφθησαν οι γονείς της 29χρονης που ζούσε έγκλειστη σε ξύλινο κλουβί

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουνίου 2024, 12:56

Συνελήφθησαν το πρωί της Τρίτης οι γονείς της 29χρονης κοπέλας η οποία για τουλάχιστον επτά χρόνια ζούσε κλεισμένη σε ένα αυτοσχέδιο ξύλινο κλουβί σε χωριό της Καλαμάτας, επειδή όπως ανέφεραν, γινόταν επιθετική  και επικίνδυνη για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας!

Αυτό τουλάχιστον αποφάσισαν οι γονείς της για την ίδια, ώστε όπως υποστηρίζουν, να μην αυτοτραυματίζεται και να μην αποτελεί κίνδυνο και για τους ίδιους.

«Μια χαρά είναι οι συνθήκες που ζει, διότι και στον κήπο βγαίνει, δεν είναι όλες τις ώρες κλεισμένη εκεί, είναι ένα δωμάτιο, είναι σαν κούνια δίπλα στο κρεβάτι της, με τη διαφορά ότι ανεβαίνει μέχρι το ταβάνι, το ξύλο αυτό, το κάγκελο, και τις περισσότερες ώρες είναι ή έξω ή μέσα στο δωμάτιο. Δεν είναι δηλαδή το παιδί μέσα συνέχεια», προσπάθησε να εξηγήσει (πριν τελικά συλληφθεί) η μητέρα του κοριτσιού.

«Ας αρχίσουμε από το 2017, που το παιδί ένα φάρμακο του έλειψε γιατί το πείραξε και από κει και μετά αρχίσαν όλα αυτά που έγιναν. Αναγκαστήκαμε μέρα με την ημέρα μετά, αφού ήταν επιθετική, όπως σιγά σιγά την κλείσαμε, έτσι σιγά σιγά θέλαμε να την ανοίξουμε, αλλά δε βρέθηκε κανείς για βοήθεια», υποστήριξε η ίδια σε δηλώσεις της στο Mega.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το κορίτσι υιοθετήθηκε από την οικογένεια όταν ήταν 22 μηνών. από το ίδρυμα βρεφών στην Αθήνα.

Toν Ιούλιο του 2022 διαβιβάστηκε στο ΑΤ Καλαμάτας εισαγγελική παραγγελία για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με διερεύνηση των αδικημάτων της παράνομης κατακράτησης και έκθεσης σε βάρος της 29χρονης. η οποία, όπως σημειώνεται στα σχετικά έγγραφα, έχει διαγνωστεί με μέτρια νοητική υστέρηση με σύνοδες συμπεριφορές.

Η σχετική παραγγελία έγινε με αφορμή υπηρεσιακό σημείωμα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Γ.Ν Καλαμάτας, η οποία πραγματοποίησε στις 25 Μαΐου 2022 αυτοψία σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καλαμάτας.

Και τότε, η κατασκευή του ξύλινου κλουβιού όπου ζούσε το άτυχο κορίτσι, αιτιολογήθηκε από τους γονείς ως το μοναδικό μέσο για την αποτροπή της επιθετικής της συμπεριφοράς  και του κινδύνου αυτοτραυματισμού της.

Επειτα από ένορκη μαρτυρική κατάθεση ψυχιάτρου του Γ.Ν. Καλαμάτας, προέκυψε ότι η κοπέλα είχε εξεταστεί τρεις φορές το 2022 και είχε διαγνωστεί με μη καθορισμένη οργανική ψύχωση και μέτρια νοητική καθυστέρηση μη δυνάμενη να αυτοεξυπηρετηθεί και να κατανοήσει πράγματα, ενώ δεν έχρηζε εκούσιας ή ακούσιας νοσηλείας σε ψυχιατρική κλινική.

Προς το παρόν, η 29χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου και θα παραμείνει μέχρι να βρεθεί το κατάλληλο ίδρυμα για τη φιλοξενία της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...