613
O τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην Ευελπίδων | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρατείται στην ΓΑΔΑ ο Λιγνάδης – Την Τετάρτη θα απολογηθεί

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 19:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/02/2021, 13:52
O τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης οδηγείται στην Ευελπίδων
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κρατείται στην ΓΑΔΑ ο Λιγνάδης – Την Τετάρτη θα απολογηθεί

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2021, 19:21
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 21/02/2021, 13:52

Την Τετάρτη στις 12:00 θα απολογηθεί ενώπιον της ανακρίτριας στην Ευελπίδων ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδης έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και έλαβε σήμερα Κυριακή.

Ο κ. Λιγνάδης, οδηγήθηκε στο ανακριτικό γραφείο έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του και κατηγορείται για το αδίκημα του βιασμού κατά συρροή. Παρέμεινε στο ανακριτικό γραφείο για περίπου μια ώρα όπου και παρέλαβε το σύνολο της δικογραφίας.

Εφτασε στην Ευελπίδων το πρωί της Κυριακής με όχημα της ΕΛΑΣ, φορώντας χειροπέδες, σκούφο και μάσκα για τον κορονοϊό.

Ο δικηγόρος του έδωσε το πρώτο στίγμα της υπερασπιστικής γραμμής καθώς τόνισε ότι ο πελάτης του ότι θα αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο περιμένει να λάβει γνώση του κατηγορητηρίου.

Ο τέως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου με ένταλμα του ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε σχετικά ότι, μετά την γνωστοποίηση για την έκδοση του εντάλματος, ο κ. Λιγνάδης παρουσιάστηκε αυτοβούλως μαζί με τον συνήγορο του, λίγο πριν από τις 19:00 στην Ασφάλεια Αττικής, όπου και πραγματοποιήθηκε η σύλληψη.

Η δίωξη αφορά δύο περιπτώσεις βιασμού εκ των οποίων η μία είναι εκείνη που καταγγέλθηκε με την χθεσινή μήνυση από 25χρονο αλλοδαπό, ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη κάνει δηλώσεις προς τα ΜΜΕ μετά τη σύλληψη του πελάτη του (ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ)

Από την εισαγγελική έρευνα που διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Κώστα Σπυρόπουλο και Νίκο Στεφανάτο εντοπίστηκε και η δεύτερη υπόθεση βιασμού, η οποία προέκυψε από την πρώτη μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του καλλιτέχνη, με την πράξη σε βάρος του μηνυτή να έχει παραγραφεί.

Ενεργή ωστόσο είναι η πράξη που καταγγέλθηκε στην Εισαγγελία μετά από εκείνη την προσφυγή.

«Αρνείται όλα όσα ακούγονται», τόνισε ο δικηγόρος του κ. Λιγνάδη, Νίκος Γεωργουλέας, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους έξω από τη ΓΑΔΑ.

«Μόλις εξεδόθη το ένταλμα προσήλθε αυτοβούλως, δεν υπάρχει θέμα να κρυφτεί ή να διαφύγει», είπε, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε αναζήτηση του εντολέα του. Επέμεινε δε ότι ο κ. Λιγνάδης ήταν στην Αθήνα όλο αυτό το διάστημα και αυτό είχε γνωστοποιηθεί στις αρμόδιες αρχές. «Ο κ. Λιγνάδης είναι έντιμος, ειλικρινής και με οργανωμένη σκέψη. Ήρθε αμέσως στη ΓΑΔΑ, έχει πολύ καλή συνεργασία, προχωράμε με τη νόμιμη διαδικασία», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι πλέον αναμένεται να προσέλθει ενώπιον της ανακρίτριας.

«Θα προσαχθεί ενώπιον της κυρίας ανακρίτριας, θα λάβουμε τη δικογραφία και θα μελετήσουμε τα αντίγραφα. Εξ όσων γνωρίζω είναι για βιασμό (η κατηγορία). Αρνείται όλες αυτές τις κατηγορίες. Περισσότερα θα πούμε τις επόμενες ημέρες», επισήμανε.

Νωρίτερα, ο κ. Λιγνάδης είχε προσέλθει αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ, μαζί με τον δικηγόρο του, για να ενημερωθεί αν υπάρχει σε βάρος του ένταλμα σύλληψης. Αφού έμεινε για λίγο αποχώρησε. Ο ίδιος επεσήμανε ότι δήλωσε στους αστυνομικούς τον τόπο όπου μένει (σε φιλικό του σπίτι) και ότι είναι στη διάθεση των αρχών.

Υπουργείο Δικαιοσύνης: Τον λόγο έχει η Δικαιοσύνη

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζει ότι πλέον τον λόγο για την υπόθεση έχει η Δικαιοσύνη και ότι είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται.

Οπως επισημαίνεται:

«H Δικαιοσύνη έχει πλέον το λόγο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι δικαστικές αρχές θα κάνουν ό,τι χρειαστεί προκειμένου να έρθουν όλα στο φως σε αυτή την πολύ σκοτεινή υπόθεση και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Η χώρα έχει κράτος Δικαίου και η κυβέρνηση θα συνδράμει, με όποιο τρόπο της ζητηθεί, θέτοντας στη διάθεση των δικαστικών αρχών τις υπηρεσίες της. Υποθέσεις τέτοιου είδους δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι καθήκον όλων των πολιτικών δυνάμεων να συνεργαστούν, ώστε να αντιμετωπιστούν νοσηρά φαινόμενα, όπως αυτά που καταγγέλλονται. Είναι ευθύνη και καθήκον μας απέναντι στα θύματα. Η σιωπή που επικρατούσε για τόσα χρόνια έσπασε. Ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...