400
Ο 37χρονος ιερέας κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή | INTIMEnews/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνελήφθη 37χρονος ιερέας για βιασμό ανήλικης στο κατηχητικό

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 11:08
Ο 37χρονος ιερέας κατά τη μεταγωγή του στον ανακριτή
|INTIMEnews/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνελήφθη 37χρονος ιερέας για βιασμό ανήλικης στο κατηχητικό

Protagon Team Protagon Team 21 Ιανουαρίου 2022, 11:08

Τη σύλληψη ιερέα για βιασμό ανήλικης από το 2020, στο κατηχητικό, ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛ.ΑΣ.

Οπως έγινε γνωστό, σε συνέχεια καταγγελίας των γονέων της ανήλικης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων παρακολουθούσαν εδώ και μέρες τις κινήσεις του ιερέα –πατέρα τριών παιδιών– που λειτουργεί σε εκκλησία στα Κάτω Πατήσια και τον συνέλαβαν για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 37χρονος είχε ρόλο πνευματικού του 16χρονου –σήμερα– κοριτσιού και καθώς είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του, ασέλγησε σε βάρος του πολλές φορές, ακόμη και μέσα στην εκκλησία.

Καθε φορά που απομόνωνε το κορίτσι μετά το κατηχητικό φέρεται του έλεγε «στο πρόσωπο μου θα βλέπεις τον πατέρα σου και τον δάσκαλό σου» και αφού το έβαζε να εξομολογήθεί το βίαζε.

Ηδη εν τω μεταξύ πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι η 16χρονη δεν είναι το μόνο θύμα του ιερέα και εξετάζονται και άλλες καταγγελίες σε βάρος του.

Ο ιερέας που πριν έρθει στην Αθήνα λετουργούσε από σειρά ετών στην Αρτα, φέρεται να είχε συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης των κοριτσιών-θυμάτων του, αυτοπαρουσιαζόμενος ως ο πνευματικός στον οποίο μπορούσαν να πουν ό,τι και να τα απασχολούσε και στέλνοντας τους μέχρι κει μηνύματα στο κινητό ή τα social media.

Σε βάρος του ιερέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό, το οποίο, κατά πληροφορίες, αφορά σε άσεμνες φωτογραφίες που φέρεται να ζητούσε να του στέλνει η ανήλικη.

Ο 37χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την Τρίτη προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Στα δικαστήρια βρέθηκε και η κόρη του που φώναζε ότι ο πατέρας της είναι αθώος.

Ο ιερέας τέθηκε ήδη σε αργία, ενώ παράλληλα ξεκινούν οι διαδικασίες για την παραπομπή του σε εκκλησιαστικό δικαστήριο.

Σε έρενα που έγινε στο σπίτι του κατασχέθηκε ηλεκτρονικός υπολογιστής και στικάκι αποθήκευσης usb το περιοχόμενο των οποίων ερευνάται, ενώ φέρεται να έχουν βρεθεί συνομιλίες στο messenger όπου ο ιερέας έστελνε φωτογραφίες του μορίου του στην ανήλικη.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Συνελήφθη χθες (20-1-2022) το απόγευμα, εν δυνάμει εντάλματος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.

Ειδικότερα, ο ανωτέρω κατηγορείται ότι σε παρελθόντα χρόνο, διέπραξε τα προαναφερόμενα αδικήματα σε βάρος ανήλικης.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την υπόθεση για διενέργεια κύριας ανάκρισης. Σε βάρος του ημεδαπού εκδόθηκε ένταλμα, εν δυνάμει του οποίου συνελήφθη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...