214
Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας | X

Συνελήφθη 43χρονος για βίντεο με μηνύματα μίσους κατά των ομόφυλων ζευγαριών

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 16:46
Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας
|X

Συνελήφθη 43χρονος για βίντεο με μηνύματα μίσους κατά των ομόφυλων ζευγαριών

Protagon Team Protagon Team 22 Φεβρουαρίου 2024, 16:46

Στη σύλληψη ενός 43χρονου στο Γαλάτσι για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε διακρίσεις προχώρησε την Τετάρτη η Κρατική Ασφάλεια.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, και όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. την Πέμπτη, «ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο προέβαινε σε κατ΄ εξακολούθηση ανάρτηση βίντεο με ρατσιστικό κίνητρο υποκινώντας δημόσια σε βία, διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού».

Παράλληλα, «προέβαινε και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια».

Ο άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αττικής, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το βράδυ της Τρίτης 20 είχε προβεί σε ζωντανή μετάδοση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με παρόμοιο περιεχόμενο.

Ο Μιχάλης Λώλης, διοικητής του εν λόγω τμήματος και μέλος του σωματείου «Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου», προέβη σε ανάρτηση στο Facebook στην οποία παρατίθενται, ενδεικτικά, κάποια από επίμαχα βίντεο.

Συνελήφθη από την Υπηρεσία μας 43χρονος για ρητορική μίσους που υποκινούσε δημόσια μέσω διαδικτύου σε πράξεις που…

Posted by Michael Lolis on Thursday, February 22, 2024

 

Τα βίντεο και οι αναρτήσεις του 43χρονου είχαν προκαλέσει προβληματισμό σε πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ενώ είχαν απασχολήσει και τον Τύπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...