467
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης | IntimeNews

Συνελήφθη 17χρονος αναρχικός για τον ξυλοδαρμό του Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2023, 15:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2023 18:54
Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης
|IntimeNews

Συνελήφθη 17χρονος αναρχικός για τον ξυλοδαρμό του Βαρουφάκη

Protagon Team Protagon Team 11 Μαρτίου 2023, 15:09
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 11/03/2023 18:54

Στην πρώτη σύλληψη για την επίθεση σε βάρος του γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, προχώρησε η ΕΛΑΣ το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν 17χρονο που συνελήφθη στο Μαρούσι και οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον Μ.Χ. γνωστό από τον αναρχικό χώρο, ο οποίος στο παρελθόν έχει απασχολήσει τις Αρχές για επεισόδια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι αστυνομικές αρχές εξέτασαν οπτικό υλικό από παρακείμενο κατάστημα της περιοχής.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών της επίθεσης συνεχίζονται.

Τις εξελίξεις σχολίασε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Ομάδα αναρχικών που ταυτοποιήθηκε από την ΕΛΑΣ οι δράστες της επίθεσης στον Πρόεδρο του ΜΕΡΑ25 Γιάννη Βαρουφάκη. Αυτή είναι η αλήθεια όσο κι αν δεν βολεύει κάποιους…» έγραψε ο κ. Θεοδωρικάκος στο Twitter.

Όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά στα αδικήματα της βίας κατά πολιτικού σώματος και συγκεκριμένα κατά αρχηγού πολιτικού κόμματος καθώς και της επικίνδυνης και της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Η αυτεπάγγελτη προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να ταυτοποιηθούν και συλληφθούν όλοι οι δράστες.

«Μου επιτέθηκαν μπράβοι της νύχτας»

Νωρίτερα, ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε δύο διαδοχικά του tweets, υποστήριξε ότι οι δράστες της επίθεσης εναντίον του δεν ήταν αναρχικοί, ή αριστεριστές, αλλά «μπράβοι», οι οποίοι απλώς επικαλέστηκαν «άτσαλα» το ότι ψήφισε μνημόνιο.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ και για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», τόνισε.

Και πρόσθεσε: «Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!».

Σε νεότερη ανάρτησή του, αργά το απόγευμα του Σαββάτου, ο κ. Βαρουφάκης σχολίασε την σύλληψη του 17χρονου ως εξής:

«Τώρα θρηνούμε τους 57 νεκρούς των Τεμπών. Η νεολαία είναι στους δρόμους για να φέρει ένα καλύτερο αύριο στη χώρα. Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Ο τραυματισμός μου να εξιχνιαστεί από την Δικαιοσύνη. Έως τότε, η κυβέρνηση να πάψει την αποπροσανατολιστική σπέκουλα».  

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...