434
Ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος | Facebook / Kri Kri

Συνέδριο Γιαουρτιού Κρι Κρι 2021: Στον δρόμο για την κορυφή

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 14:32
Ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Κρι Κρι Παναγιώτης Τσινάβος
|Facebook / Kri Kri

Συνέδριο Γιαουρτιού Κρι Κρι 2021: Στον δρόμο για την κορυφή

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2021, 14:32

Με αφορμή τις τρεις δεκαετίες της παρουσίας της στην αγορά γιαουρτιού, η σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι διοργάνωσε ένα διαδικτυακό συνέδριο με τη συμμετοχή συνεργατών και αντιπροσώπων της από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο Γιαουρτιού της μεγάλης ελληνικής γαλακτοβιομηχανίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την πορεία των γαλακτοκομικών Κρι Κρι την περασμένη χρονιά, αλλά και για τις νέες τάσεις στην παγκόσμια αγορά γιαουρτιού.

Το 2021 είναι μια ιδιαίτερα σημαντική χρονιά για την εταιρεία Κρι Κρι αφού φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την παραγωγή του πρώτου γιαουρτιού Κρι Κρι. Στην ομιλία του, ο πρόεδρος Παναγιώτης Τσινάβος επεσήμανε ότι η απόφαση για επένδυση στο γιαούρτι αποδείχθηκε ιδιαιτέρα επιτυχημένη, αφού σήμερα το 75% των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από τη δραστηριότητα των γαλακτοκομικών, και αποτέλεσε το όχημα για τη σημαντική της ανάπτυξη τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το γιαούτι Κρι Κρι άρχισε να παράγεται πριν από 30 χρόνια

Το 2020 η Κρι Κρι σημείωσε διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης και καθιερώθηκε ως ο μεγαλύτερος παραγωγός για την ελληνική αγορά γιαουρτιού με πάνω από 450 εργαζόμενους και 84 νέες προσλήψεις το 2020. Η εταιρεία συνεχίζει να κατέχει τη δεύτερη θέση στις μάρκες γιαουρτιού, με μερίδιο 16,3% , ενώ στόχος παραμένει η κορυφή. Ιδιαίτερα πετυχημένη ήταν η χρονιά και για τις εξαγωγές αφού η συμμετοχή των εξαγωγών στις πωλήσεις ανήλθε στο 43%, με την εταιρεία να έχει παρουσία σε 37 χώρες.

Την περασμένη χρονιά, εξάλλου, η γαλακτοβιομηχανία με έδρα τις Σέρρες ολοκλήρωσε σημαντικές επενδύσεις στο εργοστάσιό της, το οποίο είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής γιαουρτιού στην Ευρώπη. Συνολικά, οι επενδύσεις πενταετίας (2016-2020) της Κρι Κρι ανήλθαν στα 43 εκατ. ευρώ. Ακόμη, το 2021 πρόκειται να υλοποιηθεί και η επένδυση σταθμού βιοαερίου και συμπαραγωγής ενέργειας και θερμότητας ισχύος 1MW, όπου το κόστος επένδυσης θα ανέλθει στα 5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι η πρόληψη της ρύπανσης, η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων αλλά και η παραγωγή ΑΠΕ αξιοποιώντας τα απόβλητα που παράγει το εργοστάσιο.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Τσινάβος δήλωσε σχετικά με τα μελλοντική πορεία του γιαουρτιού Κρι Κρι τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ελληνική αγορά: «Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα προϊόντα παγκοσμίως, με μεγάλη οικονομική ανάπτυξη σε σχεδόν όλο τον κόσμο. Η Κρι Κρι σήμερα απευθύνεται σε μία τεράστια αγορά ελληνικού γιαουρτιού ύψους 6,5 δις. παγκοσμίως και 3,5 δις στην Ευρώπη. Σήμερα στη χώρα μας είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός για την ελληνική αγορά γιαουρτιού και η δεύτερη μάρκα γιαουρτιού. Διαθέτουμε μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα και πολύ μεγάλη πλέον τεχνογνωσία. Είμαστε σίγουροι ότι με τα νέα δεδομένα θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News