192
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη Βουλή | Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου για τον εκλογικό νόμο

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 19:43
Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεξιά, και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη Βουλή
|Intime/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου για τον εκλογικό νόμο

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2019, 19:43

Ο νέος εκλογικός νόμος βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα Δευτέρα.

Στη συνάντηση που κράτησε περίπου μια ώρα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου Εσωτερικών που απαιτούν άμεση ρύθμιση.

Επίσης, εξετάστηκαν λεπτομέρειες του εκλογικού νόμου ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιανουαρίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι να τρέξουν πολύ γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες.

Το σχέδιο νόμου θα δοθεί στη δημοσιότητα μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από την Ουάσινγκτον, όπου θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με εντολή του κ. Μητσοτάκη τις επαφές με τα κόμματα, για τον εκλογικό νόμο, θα τις αναλάβουν ο κ. Θεοδωρικάκος και ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για τον εκλογικό νόμο, επισημαίνοντας ότι δεν θα συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς. «Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτά που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι, αλλά, αν χρειαστεί, θα ψηφιστεί και από 158. Εκλογές σε κάθε περίπτωση θα γίνουν το 2023», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...