173
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γκας Μπιλιράκις | Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ελληνοαμερικανό βουλευτή Γκας Μπιλιράκις

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 18:22
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Γκας Μπιλιράκις
|Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον ελληνοαμερικανό βουλευτή Γκας Μπιλιράκις

Protagon Team Protagon Team 11 Οκτωβρίου 2021, 18:22

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον –Καλύμνιο στην καταγωγή του– ελληνοαμερικανό βουλευτή Γκας Μπιλιράκις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό επίπεδο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Μπιλιράκις συζήτησαν για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και για τον ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή, αλλά και μέσω των σχημάτων περιφερειακής συνεργασίας στα οποία συμμετέχει.

Συζητήθηκε ακόμα η πορεία σημαντικών νομοσχεδίων άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος που προωθούνται στο αμερικανικό Κογκρέσο, αλλά και τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων με τη συμβολή της ομογένειας.

Ο Μπιλιράκις, ο οποίος πρόσφατα τιμήθηκε για την προσφορά του στην Ελλάδα και την ομογένεια των ΗΠΑ και για το συνολικό πολιτικό του έργο από τον γενικό γραμματέα απόδημου ελληνισμού και δημόσιας διπλωματίας Ιωάννη Χρυσουλάκη, έχει διατελέσει βουλευτής στην πολιτειακή Βουλή της Φλόριντα από το 1999 έως τον Νοέμβριο 2006, οπότε και εξελέγη στην ομοσπονδιακή Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου πλέον υπηρετεί την τέταρτη συναπτή θητεία του.

(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News