759
Κασσελάκης και Παππάς έξω από τη Βουλή την Τρίτη: συμπόρευση στον β' γύρο απέναντι στην Εφη Αχτσιόγλου | INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παππάς υπέρ Κασσελάκη ενόψει β’ γύρου με Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 09:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/09/2023 09.50
Κασσελάκης και Παππάς έξω από τη Βουλή την Τρίτη: συμπόρευση στον β' γύρο απέναντι στην Εφη Αχτσιόγλου
|INTIMENEWS/ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Παππάς υπέρ Κασσελάκη ενόψει β’ γύρου με Αχτσιόγλου

Protagon Team Protagon Team 19 Σεπτεμβρίου 2023, 09:28
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 19/09/2023 09.50

Τη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη στην τελική μονομαχία που θα έχει ο νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ με την Εφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του κόμματος, δήλωσε ανοικτά ο τέταρτος της κούρσας, Νίκος Παππάς

Στον πρώτο γύρο ο κ. Παππάς, πρώην υπουργός και καταδικασθείς από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος, είχε συγκεντρώσει ποσοστό 8,68% (12.787 ψήφους) και κατετάγη τέταρτος πίσω και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Το βράδυ της Κυριακής μετά το αποτέλεσμα που έφερε πρώτο τον κ. Κασσελάκη, ο πρώην υπουργός Επικρατείας και άλλοτε Νο2 της κυβέρνησης Τσίπρα δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του, σε αντίθεση με τον κ. Τσακαλώτο ο οποίος έστειλε μήνυμα ότι θα στηρίξει την κυρία Αχτσιόγλου.

Το πρωί της Τρίτης, ωστόσο, ο κ. Παππάς είχε συνάντηση στη Βουλή με τον κ. Κασσελάκη κατά την οποία επισφραγίστηκε τελικά η σύμπραξή τους στον β΄γύρο των εκλογών της Κουμουνδούρου.

Στη σχετική δήλωσή του ο κ. Παππάς ανέφερε συγκεκριμένα:

«Συναντηθήκαμε σήμερα το πρωί με τον Στέφανο. Είχαμε μια ξεκάθαρη πάρα πολύ σοβαρή πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση, είχαμε συναντηθεί και πριν τον πρώτο γύρο. Είναι προφανές ενώπιον του ελληνικού λαού και του δημοκρατικού κόσμου ότι στη βάση της συζήτησης που κάναμε ο Στέφανος θα έχει τη στήριξή μου και θα ενθαρρύνω την εκλογή του στον β’ γύρο της Κυριακής. Θεωρώ ότι μπορεί να δώσει την πνοή και τον βηματισμό για να πάμε γρήγορα στην προοπτική της νίκης».

«Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Την Κυριακή κάναμε το πρώτο βήμα για μια προδεευτική κυβέρνηση στον τόπο. Σήμερα με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα κάνουμε το τρίτο βήμα. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ πάμε πολύ δυνατά για τη νίκη και την μεγάλη προοδευτική κυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος», ανταπέδωσε με τη σειρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με τον κ. Κασσελάκη συντάσσεται όμως -αλλάζοντας μάλιστα την αρχική απόφασή της- και η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ελενα Ακρίτα, αφήνοντας αιχμές για τη δήλωση της κυρίας Αχτσιόγλου το βράδυ της περασμένης Κυριακής μετά το αρνητικό για την ίδια αποτέλεσμα του πρώτου γύρου.

«Στις 17 Ιουλίου (…) δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου. Ομως η προεκλογική περίοδος, με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα», αναφέρει στη σχετική ανάρτησή της η κυρία Ακρίτα και επιχειρώντας να εξηγήσει την αλλαγή στάσης προσθέτει:

«Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεκτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα».

Οπότε, «με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του!», καταλήγει.

«Οχι» Κασσελάκη σε debate

Οσον αφορά εξάλλου το θέμα της τηλεοπτικής μονομαχίας των δύο φιναλίστ στην κούρσα της διαδοχής Τσίπρα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε αρνητικά στην πρό(σ)κληση της κυρίας Αχτσιόγλου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι debate θα κάνει μόνο με τον Μητσοτάκη. Και αντιπρότεινε στην αντίπαλό του να κατέβουν μαζί σε κοινή περιοδεία!

Σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, το πρωί της Τρίτης, η κυρία Αχτσιόγλου έκανε γνωστό ότι ζήτησε από τους γραμματείς του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει ένα debate με τον κ. Κασσελάκη. «Το ζήτησα από τους γραμματείς για να το ζητήσουν από τον κ. Κασσελάκη και να δούμε. Εγώ είμαι απολύτως ανοιχτή για το πότε να γίνει το debate, άλλωστε εγώ το ζήτησα», είπε η υποψήφια πρόεδρος και συνέχισε με μία σειρά από αιχμές για το περιεχόμενο του πολιτικού λόγου του αντιπάλου της:

«Τα συνθήματα στην πολιτική έχουν σημασία, συμπληρώνουν ένα αίτημα, αλλά πρέπει να εξειδικεύονται και να έχουν ένα πολιτικό περιεχόμενο, να λέμε τι θέλουμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να μένουμε στα συνθήματα. Ο συνυποψήφιός μου λέει “θα τα αλλάξουμε όλα”. Τι εννοεί;».

Η απάντηση ωστόσο του κ. Κασσελάκη, όπως προαναφέρθηκε, ήταν αρνητική, καθώς όπως είπε, με την κυρία Αχτσιόγλου είναι «σύντροφοι, όχι αντίπαλοι».

«Debate με τον Κ. Μητσοτάκη.

Οπως εύστοχα έχει πει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος: Εμείς είμαστε σύντροφοι, όχι αντίπαλοι.

Με την Έφη η Σύγχρονη Αριστερά δε μας θέλει απέναντι αλλά μαζί. Το “μαζί” που ζήτησαν 150.000 προοδευτικοί πολίτες στην κάλπη. Την καλώ σε κοινή περιοδεία. Να πάμε ενωμένοι στην κοινωνία», έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης.

Η κυρία Αχτσιόγλου πάντως επανήλθε και προκάλεσε εκ νέου τον έτερο διεκδικητή τη ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε debate, «ακριβώς επειδή είμαστε σύντροφοι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «για έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο επί των διακριτών μας πολιτικών θέσεων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...