225
Από το τετ α τετ Γεραπετρίτη - Φιντάν στη βελγική πρωτεύουσα | twitter.com/GreeceMFA

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2024, 22:52
Από το τετ α τετ Γεραπετρίτη - Φιντάν στη βελγική πρωτεύουσα
|twitter.com/GreeceMFA

Συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν στο περιθώριο της Συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2024, 22:52

Συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης το απόγευμα της Τετάρτης, στο περιθώριο της συνόδου ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι δύο υπουργοί συζήτησαν περιφερειακά και διεθνή θέματα, τον οδικό χάρτη της διμερούς συνεργασίας καθώς και την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Αγκυρα, τον Μάιο.

Ο υπουργός συνάντησε, επίσης, τον ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κουλέμπα, σύμφωνα με ανάρτηση του ΥΠΕΞ στην πλατφόρμα X.

Νωρίτερα, στις δηλώσεις του κατά την άφιξή του στην υπουργική σύνοδο των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, όπου το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το Ουκρανικό, ο κ. Γεραπετρίτης στάθηκε στην ανάγκη ανάπτυξης βιώσιμων τρόπων «για την περαιτέρω στήριξη της Ουκρανίας κατά της ρωσικής επιθετικότητας».

Ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε, εξάλλου, ότι επρόκειτο για ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη Συμμαχία, για τους ακόλουθους δύο λόγους:

«Ο πρώτος είναι η 75η επέτειος από την ίδρυση του ΝΑΤΟ, μιας Συμμαχίας που διαχρονικά έχει συμβάλει θετικά στην ασφάλεια και την εδραίωση της ειρήνης και της ευημερίας παγκοσμίως. Επιπλέον, εορτάζουμε την προσχώρηση της Σουηδίας. Χάρηκα που είδα τη σουηδική σημαία στην έδρα του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για τη Συμμαχία. Η Ελλάδα υποστήριξε την προσχώρησή της εξ αρχής. Χαιρόμαστε που τα τελευταία 20 χρόνια το ΝΑΤΟ έχει ουσιαστικά διπλασιάσει τα μέλη του, ένδειξη ιδιαίτερα θετική για την ειρήνη και την ασφάλεια στον κόσμο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...