286
Ο Νίκος Δένδιας και ο δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στη Νέα Υόρκη | IntimeNews

Συνάντηση Δένδια με τον ινδό ομόλογό του για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 11:09
Ο Νίκος Δένδιας και ο δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στη Νέα Υόρκη
|IntimeNews

Συνάντηση Δένδια με τον ινδό ομόλογό του για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 11:09

Εγκάρδια συνάντηση είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας και της Ινδίας δρ Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Με στόχο οι διμερείς σχέσεις να αποκτήσουν στρατηγικό χαρακτήρα, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν τα επόμενα βήματα για την επέκταση της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας. Ενδεικτικό ότι η συνάντηση αυτή ήταν η 5η σε διάστημα ενός χρόνου και τριών μηνών. Επίσης, ο κ. Δένδιας και ο Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσχανκάρ αντάλλαξαν απόψεις για την Ουκρανία, την Ανατολική Μεσόγειο, την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το Κυπριακό, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Δένδιας.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία συνάντησή τους είχε πραγματοποιηθεί στις 3 Αυγούστου στην Καμπότζη, στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations), σε συνέχεια της επίσημης επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Νέο Δελχί, τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική πλευρά είναι το γεγονός ότι η Ινδία έχει επίσης υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. «Η σχέση μεταξύ των δύο χωρών μας, μια σχέση που προσβλέπουμε να μετατραπεί σε στρατηγική σχέση, βασίζεται σε κοινές αρχές και αξίες όπως ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, στη σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, δηλαδή στην UNCLOS, και στην ειρηνική επίλυση των διαφορών» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας κατά την επίσημη επίσκεψη του ινδού ομολόγου του στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2021.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News