147
Μπλίνκεν, Δένδιας, Κέρι θα βρεθούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ | REUTERS/Michele Tantussi / Aris Oikonomou/ SOOC / Orn E. Borgen/NTB/via REUTERS

Συναντήσεις Δένδια με Μπλίνκεν και Κέρι στην Ουάσινγκτον

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 10:31
Μπλίνκεν, Δένδιας, Κέρι θα βρεθούν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
|REUTERS/Michele Tantussi / Aris Oikonomou/ SOOC / Orn E. Borgen/NTB/via REUTERS

Συναντήσεις Δένδια με Μπλίνκεν και Κέρι στην Ουάσινγκτον

Protagon Team Protagon Team 16 Μαΐου 2022, 10:31

Στην Ουάσινγκτον μετέβη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δύο συναντήσεις ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα του υπουργού Εξωτερικών: ο κ. Δένδιας αναμένεται να έχει την Τρίτη χωριστές συναντήσεις στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαδοχικά με τον αμερικανό ομόλογό του Αντονι Μπλίνκεν και με τον ειδικό απεσταλμένο του αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα (και άλλοτε υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ και πρώην υπ. Εξωτερικών) Τζον Κέρι.

Με τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναμένεται να συζητηθούν η στρατηγική σχέση Ελλάδας – ΗΠΑ, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια και βεβαίως η Ουκρανία.

Με τον ειδικό απεσταλμένο του Τζο Μπάιντεν για το Κλίμα, αναμένεται να εξετασθούν οι προοπτικές διμερούς συνεργασίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για την προστασία των θαλασσών στη βάση του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου για τη Θάλασσα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News