221
Εικόνα από τις ακτές της Λήμνου | Limnos FM100

Συναγερμός στο υπουργείο Περιβάλλοντος: Εφτασε στη Λήμνο η θαλάσσια «βλέννα» του Μαρμαρά

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 12:47
Εικόνα από τις ακτές της Λήμνου
|Limnos FM100

Συναγερμός στο υπουργείο Περιβάλλοντος: Εφτασε στη Λήμνο η θαλάσσια «βλέννα» του Μαρμαρά

Protagon Team Protagon Team 24 Ιουνίου 2021, 12:47

Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές μετά την εμφάνιση του φαινομένου της «βλέννας» σε ακτές της Λήμνου, λίγες ημέρες αφότου το ίδιο φαινόμενο προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές, σε αλιείες και τουριστικούς προορισμούς, στη θάλασσα του Μαρμαρά στην Τουρκία.

Από το πρωί της Πέμπτης, συνεχείς ήταν οι συσκέψεις, με όλους τους αρμόδιους φορείς, που ξεκίνησαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς και ο γενικός γραμματέας Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Στόχος, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, να αξιολογηθεί και να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της εκτεταμένης βλέννας που παρατηρήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές του ΥΠΕΝ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας πρόκειται να ακολουθήσει ενημέρωση για το σχέδιο δράσης ως προς την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Σύμφωνα με τον ραδιοσταθμό της Λήμνου FM100, λουόμενοι παρατήρησαν βλέννα και στην παραλία Ρωμαίικος Γιαλός, ενώ ο Δήμος προχώρησε στη λήψη δείγματος από τις παραλίες του νησιού, ώστε τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Σύμφωνα με το CNN Τurk, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και στο νησί της Ιμβρου, όπου σε πολλά σημεία η θάλασσα δεν φαίνεται καν, αφού η βλέννα έχει καλύψει όλη την επιφάνεια. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει ξεκινήσει με συνεργεία τον καθαρισμό των ακτών, ωστόσο, σε όλο το νησί υπάρχει τεράστιος φόβος μήπως χαθεί μέρος ή και ολόκληρη τουριστική περίοδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...